EDUKACIJA - Koraci u pokretanju poslovanja ruralnog turizma

EDUKACIJA - Koraci u pokretanju poslovanja ruralnog turizma

Agroturizam Konavle pokreće ciklus edukacija u okviru projekta NOVA GENERACIJA 2.

Prva tema "Koraci u pokretanju poslovanja ruralnog turizma - od flatuna do računa". Edukaciju će voditi Ivo Mujo, a održat će se u utorak, 6. veljače 2024. godine u prostoru samostana sv. Vlaha, Pridvorje s početkom u 18 sati. Edukacija je besplatna te za nju nisu potrebne prijave, a namijenjena je svima onima koji imaju svoj OPG i poljoprivrednu proizvodnju ali žele više. Odnosno, svima onima koji bi htjeli otvoriti kušaonicu ili izletište, primiti goste, ispričati im svoju priču i ponuditi proizvode i usluge ali ne znaju kako krenuti i što im je sve potrebno za to.

Na predavanje su pozvani i poduzetnici koji već imaju kušaonicu i/ili izletište na svom OPG-u ali još uvijek imaju brojna pitanja vezano uz administriranje poslovanja. Edukacijom se nastoji pomoći u što boljem snalaženju u mnoštvu propisa i zakona te će se naglasiti koje korake treba poduzeti i o čemu voditi računa pri pokretanju i vođenju poslovanja.


Kroz konkretna pitanja i raspravu želimo utvrditi što otežava poslovanje ili spriječava poduzetnike kod otvaranja novih objekata i proširenju poslovanja. Zbog toga Vas pozivamo da aktivno sudjelujete u ovoj edukaciji jer je to prilika da zajedno razvijamo ruralni turizam našeg kraja - poručuju iz Agroturizma Konavle.

Projekt NOVA GENERACIJA 2 financiran je sredstvima Ministarstva turizma i sporta RH.