Poziv na 2. vođenu pješačku turu: Dubravka - Zastolje - Vodovađa - Dubravka

Poziv na 2. vođenu pješačku turu: Dubravka - Zastolje - Vodovađa - Dubravka

Agroturizam Konavle sljedeću nedjelju, 30. svibnja, nastavlja s vođenim pješačkim turama kroz Konavle. Ruta druge ture je Dubravka - Zastolje - Vodovađa - Dubravka. Okupljanje sudionika je ispred Doma kulture u Dubravci u 15:00 sati. Nakon laganog spuštanja prema Zastolju i zaustavljanja kod Mlinice Šapro, nastavlja se do izvora Vodovađe i OPG-a Švago. Pješačenje se nastavlja makadamskom stazom kroz maslinike i dubrave do crkve sv. Mihovila gdje će biti pauza i osvježenje. Tura završava na polazišnoj točki gdje se kraj Obradovićeve mlinice biti organizirana okrepa. Cijelim putem će se moći uživati u prirodi i preljepim krajolicima Konavla. Dužina staze je 11.6 km te se očekuje da će trajati do 19:30 sati. Cijela tura je većinom  makadamska, a manjim dijelom asfaltna, s dvije dionice s nešto većim usponom. Sudionike molimo da ponesu prikladnu odjeću, obuću te vodu. Kao i uvijek sudjelovanje je besplatno za sve sudionike.

Na turi održanoj prošle nedjelje, 23.svibnja, sudjelovalo je gotovo 200 sudionika te vas i ovu nedjelju očekivamo u što većem broju.

Vođene pješačke ture Agroturizam Konavle organizira u okviru projekta „Konavle hike” kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti Proljeća u Konavlima. U okviru proljetnih aktivnosti Udruge obnovile su se oznake i čistile pješačko-biciklističke staze Konavala. Projektom „Konavle hike” Agroturizam planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.