Proglašenje pobjednika u okviru projekta „Gledam svoje Konavle“

Proglašenje pobjednika u okviru  projekta „Gledam svoje Konavle“

U Izletištu Mlin u Ljutoj jučer je Agroturizam Konavle u okviru  projekta „Gledam svoje Konavle“  proglasio najbolje uređene i obrađene baštine.  Najbolji vrt u Konavlima ima Pero Katušić iz Gabrila, najbolji vinograd je vinograd Iva Deranje iz Grude, a najbolji je maslinik Iva Hajdića iz Mihanića.  Stručno povjerenstvo za izbor kojeg su činili dr. sc. Ines Hrdalo i  dr. sc. Marko Karoglan dodijelili su i dvije posebne nagrade. Nagradu za cjelovito krajobrazno uređenje dobio je Opg Ivo Karaman, a nagrada za najbolju ruralnu cjelinu dodjeljena je selu Kuna.

Profesori s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Hrdalo i Karoglan, su imali i stručno izlaganje na temu ispravnog uređenja i obrade poljoprivrednih površina te su dali svoj osvrt i zapažanja s terenskog obilaska i ocjenjivanja.

 Po raspisanom Javnom pozivu u Agroturizam Konavle je stiglo 26 prijava od čega je 14 odabranih kandidata ušlo u drugi krug. 

Program je upotpunila glazbenica Nena Čorak, a na kraju je prisutne, malvasijom i padišanjem, počaastila obitelj Nika Đivanovića.

"Gledam svoje Konavle" je prvi put proveden 2018. godine s ciljem podizanja  svijesti lokalne zajednice o potrebi poboljšanja razine uređenja i sklada u ruralnom prostoru Konavala.

Ovogodišnje izdanje je provedeno uz potporu Ministarstva poljoprivrede.