Bogat proljetni program Agroturizma Konavle

Bogat proljetni program Agroturizma Konavle

Udruga Agroturizam Konavle najavljuje brojne aktivnosti koje će organizirati u nadolazećem razdoblju u cilju razvoja i promocije Konavala i ponude aktivnog turizma.

Centralna aktivnost ovogodišnjeg proljetnog programa Agroturizma Konavle je uređenje „Konavoskog eko parka“. Ova buduća edukacijsko – rekreativna zona namijenjena je lokalnom stanovništvu i posjetiteljima te bi trebala postati javni uređeni prostor za boravak i aktivnosti u prirodi, za organizaciju manifestacija, umjetničkih kolonija, prostor za provođenje edukacijskih radionica i poligon stručnim i znanstvenim institucijama za realizaciju projekata zaštite biljnih i životinjskih vrsta te promociju poljoprivrede. Nakon osmišljavanja projekta i osiguravanja institucionalne i stručne potpore pristupa se realizaciji projekta za kojega je potrebna široka podrška javnosti i volontera. Zato se pripremaju dvije velike proljetne akcije raščišćavanja parka u okviru kojih će biti organiziran „Proljetni radni eko piknik na rijeci Ljutoj“.

Proljeće će i ove godine biti prilika za pješačenje po Konavlima. Ovogodišnja Konavle Hike tura: „Čilipski ljetnikovci“ predstavlja kulturu ladanja u Konavlima i ponudu konavoskih agroturizama.

Buđenje vegetacije u konavoskim vinogradima je tema ovogodišnje likovne kolonije: „Vino – vječna inspiracija“, a manifestacija „Proljeće u Konavlima“ završava tematskom večeri: „Noć pod zvijezdama“.

Proljetni program uključuje dodatne sadržaje, edukacije i prezentacije, a detaljne informacije dostupne su na web stranicama i društvenim mrežama Udruge Agroturizam Konavle.

Ovogodišnji proljetni program se realizira uz potporu Ministarstva poljoprivrede kroz projekt „Gledam svoje Konavle 3“, Općine Konavle te Turističke zajednice općine Konavle kroz projekt „Proljeće u Konavlima 2023.

Iz Udruge Agroturizam Konavle pozivaju sve da se priključe nadolazećim akcijama i manifestacijama koje će se najavljivati putem medija i društvenih mreža.