Show cooking "Konavoska zelena menestra"

Jučer je u konobi Mrs&Mr Caput Agroturizam Konavle organizirao show cooking za medije. Predstavnici konavoskih agroturizama koji ovih Mirisa Božića pripremaju zelenu menestru i vinari koji su uključeni u manifestaciju su organizirali ovaj promotivni događaj. U prekrasnom ambijentu ove novootvorene konobe u Dubravci prikazan je proces pripremanja ovog ukusnog tradicijskog jela. Menestra se kuhala…

Predstavljen program 14. Mirisa Božića u Konavlima

U utorak, 30 studenoga je u Muzeju Rupe predstavljen program 14. Mirisa Božića u Konavlima. Mirisi Božića se otvaraju u subotu 18. prosinca ispred Doma kulture na Grudi, a završavaju 26. prosinca kolendom koja se održava na skalinima sv. Nikole u Cavtatu. Manifestacija i ove godine ima humanitarni karakter pa će se na božićnom koncertu Dubrovačkog simfonijskog orkestra u Čilipima prikupljati…

Koncelebrirana mratindanska svečanost: Agroturizam Konavle krstio mlado vino kojim će se otvoriti ovogodišnji Mirisi Božića

Sinoć je u Vinotočju Vodopić organizirana simbolična svečanost krštenja mladog mošta u vino. Uz nazočnost dva vinska biskupa krstilo se crno vino Agroturizma Konavle, napravljeno na ovogodišnjem Trganju, a kojim će se otvoriti ovogodišnji 14. Mirisi Božića. Krstila se i Malvasija dubrovačka domaćina Iva Vodopića.  U ovom šaljivom i simboličnom koncelebriranom…

Dino Galvagno oduševio polaznike gastro radionice

U protekla dva dana u Konavlima je organizirana edukacijska gastro radionica "Novi recepti za babinu kuharicu" koju je vodio izvrsni chef Dino Galvagno. Dino je svojim kreacijama i idejama oduševio polaznike koji su aktivno sudjelovali u pripremanju novih jela. Od tradicijskih namirnica i lokalnog samoniklog i aromatičnog bilja pripremalo se preko dvadeset različitih jela. Tako su se osim…

Kuharska gastro radionica: Novi recepti za babinu kuharicu

"Novi recepti za babinu kuharicu“ je naziv edukacijske gastro radionice koja će se početkom sljedećeg tjedna održati u Konavlima. Edukaciju i gastro radionicu provodi Dino Galvagno, jedan od najboljih hrvatskih kuhara koji i sam pokreće vlastiti agroturizam. Široj javnosti možda najpoznatiji kao član žirija televizijskog kulinarskog showa Masterchef.…

KOKTELI MOGU BITI NOVA PONUDA KONAVOSKIH AGROTURIZAMA

Sinoć je u Moluntu, u Marinovića na taraci, održana Tematska večer: Škola konavoskih koktela. Ovaj edukativno-zabavni događaj okupio je preko pedeset sudionika koji su se upoznali s osnovama pripremanja koktela. Prisutni su sudjelovali u kreiranju originalnih koktela koji mogu biti nova ponuda Konavoskih Agroturizama. Renomirani hrvatski ugostitelj i dugogodišnji predsjednik Udruge…

Tematska večer: Škola konavoskih koktela

U ovu subotu, 2. listopada Agroturizam Konavle organizira Tematsku večer: Škola konavoskih koktela. Tematska večer se organizira u Moluntu u  Marinovića na taraci, a početak događanja će biti u 19:00 sati. Ovom prilikom će se prezentirati priprema novih, originalnih koktela koji se rade na bazi tradicijskih konavoskih likera, sirupa, alkoholnih pića i lokalnog aromatičnog bilja.…

Tri libra u Kočana na gumnu

Tematska večer Agroturizma Konavle:"Tri libra u Kočana na gumnu" je sinoć u Đuriniće privukla veliki broj posjetitelja. Naš Konavljanin, Stijepo Mijović Kočan predstavio je tri knjige: knjigu "Stijepo Mijović Kočan" koju je  napisao akademik Josip Pečarić, a kojoj je Kočan suautor, knjigu "Govnijada i Penijada ili Nova Govnijada od Junija Palmotića i Stijepa Mijovića Kočana i "Zvono…

Tematska večer: Tri libra u Kočana na gumnu

Ovu nedjelju, 19. rujna Agroturizam Konavle organizira Tematsko večer: Tri libra u Kočana na gumnu. Tematsko večer se organizira u Đurinićima na starom Kočanovom gumnu, a početak događanja će biti u 19:00 sati. Hrvatski književnik, pjesnik, putopisac, scenarist, redatelj i dobitnik dviju nagrada za životno djelo, Stijepo Mijović Kočan će na ovom jedinstvenom mjestu kratko predstaviti svoje…

Neka "Trganje" počne

Deveta po redu manifestacija "Trganje" organizirna je danas u vinogradu obitelji Vodopić u Lovornom. Uz prisustvo velikog broja posjetitelja, većinom turista iz brojnih stranih zemalja simbolično je otvorena sezona trganja u Konavoskom vinogorju. U uvdnom dijelu programa vrsni poznavatelj vina Ivo Ivaniš je u vođenom kušanju predstavio četiri izabrana vina koja su kušaki svi…