Someljerska radionica "Uvod u svijet vina"

Vinska sekcija Agroturizma Konavle je ovaj vikend organizirala someljersku radionicu za vinare i agroturizme "Uvod u svijet vina". Iskusni vinski ekspert Božidar Jukić je prisutnima pojasnio tehnike kušanja i predstavio karakteristične tipove vina iz svjetski poznatih vinogorja. Ovo je bila izvrsna prilika za usporediti stilove i tipove vina koja često kušaju…

Počinje Proljeće u Konavlima

Udruga Agroturizam Konavle organizira manifestaciju Proljeće u Konavlima. Ovo, deveto po redu, izdanje manifestacije organizira se u narednim proljetnim mjesecima, a prva aktivnost je već ovog vikenda kada se organizira someljerska radionica Uvod u svijet vina. Cilj ove manifestacije je promocija zdravog načina života i Konavala kao prostora idealnog za…

"Pametna rješenja prate moderne trendove, ali treba naći pravu mjeru". U četvrtak novo predavanje za vinare i vinogradare

Edukaciju "Pametna rješenja za ruralne kuće za odmor i agroturizme" održao je jučer u Konavlima prof. dr. sc. Dragan Peraković. Peraković je predstavio moderne trendove u primjeni suvremenih tehnologija kod uspostave pametnih kuća. Posebno je analizirao očekivanja gostiju koji koriste smještajne kapacitete u ruralnom prostoru i definirao minimalne standarde koje bi trebalo zadovoljiti…

Pametna rješenja za ruralne kuće za odmor i agroturizme

Ovu nedjelju, 3. ožujka 2024. godine u vremenu od 17:30 - 21:00 sati u Samostan sv. Vlaha u Pridvorju održava se edukacija "Pametna rješenja za ruralne kuće za odmor i agroturizme". Predavač je prof.dr.sc. Dragan Peraković sa Sveučilišta u Zagrebu. Prof. Peraković će predstaviti suvremena tehnološkia rješenja…

Dino Galvagno i ovoga puta oduševio konavoske agroturizme

Protekli vikend je u Konavlima obilježen kuharskom radionicom "Novi recepti za babinu kuharicu" koju je za predstavnike konavoskih agroturizama održao poznati chef Dino Galvagno. U subotu i nedjelju u više od 16 sati edukacije Dino je kroz pripremu originalnih namaza, salata, priloga i glavnih jela objašnjavao polaznocima principe, metode i tehnološka rješenja u pripremanju…

Već za vikend u Konavlima kuharska radionica s Dinom Galvagnom

Projekt "Nova generacija 2" koju Agroturizam Konavle provodi u suradnji s Ministarstvom turizma se nastavlja. Nakon sinoćnje edukacije "Kružna ekonomija i digitalna transformacija u agroturizmu" koju je održala dr. sc. Ana Portolan, profesorica sa Sveučilišta u Dubrovniku, sljedeći vikend se organizira kuharska radionica "Novi recepti za babinu kuhinju". Voditelj ove radionice…

Konavle imaju novog šampiona od kobasica!

Šampion u izboru za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja na ovogodišnjim Gustima od kobasica je Đuro Mujo. Drugo mjesto osvojio je Ivo Radovac, a treće Ivo Vodopić.  Guste od kobasica Agroturizam Konavle je organizirao po peti put za redom. Manifestacija je počela prikupljanjem uzoraka domaćih kobasica. U Udrugu je pristiglo 22 uzorka, uglavnom iz Konavala, ali su…

Organski pristup i primjena Simont&Sirch's metodologije u rezidbi

Agroturizam Konavle unutar projekta NOVA GENERACIJA 2, financirano sredstvima Ministarstva turizma i sporta RH, organizira prezentaciju/radionicu za vinare i vinogradare pod nazivom: Organski pristup i primjena Simont&Sirch's metodologije u rezidbi. Edukacija će se održati u subotu, 17.02.2024. godine od 9 do 14 sati s početkom predavanja u Samostanu sv. Vlaha u Pridvorju. Radionica će se nastaviti…

Održana radionica slastičarstva u Konavlima

Jučerašnja kuharska radionica okupila je u kuhinji konobe Mrs&Mr Caput predstavnike konavoskih agroturizama i gastro zaljubljenike. Voditeljica radionice, profesorica kuharstva i slastičarstva u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik Marija Bazdan je za ovu prigodu primjenom tradicijskih namirnica kreirala zanimljive i ukusne recepte koji mogu biti nova ponudu konavoskih…