AGROTURIZAM KONAVLE ORGANIZIRA 2. GUSTE OD KOBASICA

AGROTURIZAM KONAVLE ORGANIZIRA 2. GUSTE OD KOBASICA

Drugi Gusti od kobasica - izbor za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja, se održavaju u Konavlima u subotu i nedjelju 13. i 14. veljače 2021. godine. U okviru događaja se organizira edukacija te izbor i proglašenje najboljih kobasica. U natjecanju mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice. Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje. Pobjednike očekuju diplome i presižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“. Pozivamo sve koji su napravili dobre domaće kobasice da uzorke predaju u uredu Agroturizma Konavle na Grudi, od 11. do 12. veljače, u vremenu od 15:00 do 18:00 sati. Uzorke će ocjenjivati certificirani kušači kobasica iz Istre i domaći stručnjaci. Ocjenjivanje i bodovanje će se moći pratiti u prijenosu uživo na Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu od 18:00 sati. 

U nedjelju 14. veljače se organizira stručno predavanje za proizvođače domaćih suhomesnatih proizvoda. Predavanje će održati dr. sc. Mario Bratulić, koji će prezentirati i projekt prvog konavoskog pogona za proizvodnju suhomesnatih proizvoda.  

Ovom prilikom će se uručiti i zlatne diplome za najbolje kobasice i pehari za šampione. Agroturizam Konavle događanje organizira s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda, a provesti će se u skladu s epidemiološkim mjerama. Budući je broj sudionika ograničen molimo sve zainteresirane da prijave svoje prisustvovanje na e-mail: ured@agroturizam-konavle.hr. Edukacija će se također moći popratiti putem streama na našoj Facebook stranici.

Neka pobjedi najbolja kobasica!