Miljas d.o.o.

Miljas d.o.o.

Na korak od Dubrovnika, bisera Jadrana nalaze se Konavle. Između brda, pokraj Jadranskog mora smjestilo se Konavosko polje, a na sredini polja, na južnim padinama Snježnice smjestila se vinarija Miljas, u najstarijoj kući u konavoskom polju iz 1897 god. Tradicija vinarstva u obitelji Miljas je stara preko sto godina, a danas je vodi četvrta generacija koja najnovijom tehnologijom proizvodi vrhunska vina od autohtonih sorti: malvasije dubrovačke, grka, maraštine, crljenka i plavca maloga.
Nakon ratnih razaranja 90-ih godina, na temeljima spaljene obiteljske kuće, braća Miho i Ivo podižu novu modernu vinariju, obnavljaju stare vinograde, posebno stare sorte grk i malvasiju dubrovačku koja je bila pred izumiranjem. Okreće se nova stranica u vinarstvu obitelji Miljas, - 2001 godine - među prvima u Konavlima dobivaju oznaku izvornosti za svoja kvalitetna vina, maraštinu i plavac Miljas.
Danas vinarija Miljas, pod vodstvom mladog enologa Zvonka Miljasa, nastavlja podizati kvalitetu vina koja su jedna od ponajboljih vina u vinogorju. Vina Miljas se nalaze u ponudi ponajboljih restorana i hotela Dubrovačke rivijere.
Vinarija Miljas trenutno proizvodi vina: Malvasija dubrovačka, Grk, Cuvée Blanc (Malvasija dubrovačka / Maraština), Maraština, Rosé (Crljenak / Plavac mali) i Plavac mali. 
Dobro nam došli!

Položaj (klikni za uvećanje)
Naziv:
Miljas d.o.o.
Vlasnik:
Ivo Miljas
Adresa:
Kraljeva 8, Mihanići, 20217 Gruda
Telefon:
+385(0)98 177 4147
+385(0)98 1928 281
E-mail: