„Gusti od Kobasica“ edukacijsko - natjecateljski gastro događaj
"Nema dobre kobasice bez domaće prasice"

PROGRAM:

PRIKUPLJANJE UZORAKA I STRUČNO OCJENJIVANJE

ČETVRTAK, 15. veljače 2024. godine
17:00 – 20:00, Ured Agroturizma Konavle, Dom kulture Gruda
Prikupljanje uzoraka domaćih kobasica za natjecanje „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja”
* Uzorci kobasica se mogu dostaviti i ranije uz prethodni dogovor na 095 124 6333
PETAK, 16. veljače 2024. godine
9:00 – 11:00, Ured Agroturizma Konavle, Dom kulture Gruda
Prikupljanje uzoraka domaćih kobasica za natjecanje „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja”
* Uzorci kobasica se mogu dostaviti i ranije uz prethodni dogovor na 095 124 6333
SUBOTA, 17. veljače 2024. godine
18:00 – 19:30, Samostan sv. Vlaha, Pridvorje
Ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka domaćih kobasica
Postupak izbora za „Najbolju kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači te domaći stručnjaci. Događaj otvoren za javnost. Facebook javljanje uživo na profilu Agroturizma Konavle
Gusti od kobasica

EDUKACIJSKO ZABAVNI PROGRAM ZA POSJETITELJE

NEDJELJA, 18. veljače 2024. godine
16:00 – 17:30, Samostan sv. Vlaha, Pridvorje
Edukacija i prezentacija
  • „Kvalitetna proizvodnja suhomesnatih proizvoda za ugostiteljstvo“ - dr.sc. Mario Bratulić, načelnik općine Sv. Petar u Šumi i doktor znanosti iz područja biomedicine, veterine, javnog zdravstva i sigurnosti hrane
  • „Agro-klaster Vukovarsko-srijemske županije, praktični primjer povezivanja malih proizvođača hrane“ – Zdenko Podolar, direktor Agro-klaster d.o.o. Vinkovci i Dobromir Čović, predsjednik Klastera svinjogojaca Vukovarsko-srijemske županije
17:30 – 21:00, Samostan sv. Vlaha, Pridvorje
Zabavni program „Gusti od kobasica 2024.“
  • Izrada i degustacija konavoske, istarske i slavonske kobasice od najboljeg mesa slavonskih pasmina svinja
  • Proglašenje pobjednika „Gusta od kobasica 2024.” te podjela pehara i diploma sudionicima

Sudjelujte u natjecanju za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja!

Ulaz besplatan.

Pravila za natjecatelje:

  1. U izboru za „Najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja”, Gusti od kobasica 2024., mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.
  2. Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje spreman za degustaciju bez termičke obrade.
  3. Uzorci se zaprimaju u uredu Agroturizma Konavle na Grudi u četvrtak, 15. veljače u vremenu od 17 do 20 sati te u petak, 16. veljače od 9 do 11 sati. Uzorci kobasica se mogu dostaviti i ranije uz prethodni dogovor. Dodatne informacije možete dobiti upitom na: ili 095 124 6333.
  4. Pobjednike očekuju diplome i prestižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“.
  5. Postupak izbora za „Najbolju kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači te domaći stručnjaci, a moći će se pratiti i u javljanju uživo na Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu 17. veljače u večernjim satima.
  6. Dodjela diploma i pehara za pobjednike „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja” uručit će se u nedjelju 18. veljače u okviru događaja „Gusti od kobasica 2024.“

Događaj je nastavak aktivnosti koje je Agroturizma Konavle započeo 2019. godine, a koji ima za cilj podizanje kvalitete tradicijskih proizvoda s naglaskom na proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda te daljnji razvoj agroturističke ponude Konavala.