„Gusti od Kobasica“
edukacijsko - natjecateljski gastro događaj

PROGRAM:

PRIKUPLJANJE UZORAKA I STRUČNO OCJENJIVANJE

ČETVRTAK, 9. veljače 2023. godine
15:00 – 18:00, Ured Agroturizma Konavle, Dom kulture Gruda
Prikupljanje uzoraka domaćih kobasica za natjecanje „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja”
PETAK, 10. veljače 2023. godine
9:00 – 12:00, Ured Agroturizma Konavle, Dom kulture Gruda
Prikupljanje uzoraka domaćih kobasica za natjecanje „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja”
SUBOTA, 11. veljače 2023. godine
18:00 – 19:30, Samostan sv. Vlaha, Pridvorje
Ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka domaćih kobasica
Postupak izbora za „Najbolju kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači te domaći stručnjaci. Događaj otvoren za javnost. Facebook javljanje uživo na profilu Agroturizma Konavle
Gusti od kobasica

EDUKACIJSKO ZABAVNI PROGRAM ZA POSJETITELJE

NEDJELJA, 12. veljače 2023. godine
16:00 – 17:30, Samostan sv. Vlaha, Pridvorje
Edukacija: „Pršut, kralj trpeze“
  • dr.sc. Mario Bratulić, načelnik općine Sv. Petar u Šumi i doktor znanosti iz područja biomedicine, veterine, javnog zdravstva i sigurnosti hrane
  • Ante Madir dr.med.vet., izvršni direktor Klastera „Hrvatskog pršuta“
17:30 – 21:00, Samostan sv. Vlaha, Pridvorje
Zabavni program „Gusti od kobasica 2023.“
  • Prezentacija i degustacija Istarskih i Dalmatinskih pršuta:
    - Pršutana Kulina Nova Sela, vl. Antonio Bebić
    - Pršutana Jelenić, vl. Luka Jelenić
    - Pršutana Smjeli, vl. Vlade Prančić
  • Izrada i degustacija konavoske kobasice
  • Proglašenje pobjednika „Gusta od kobasica 2023.” te podjela pehara i diploma sudionicima
  • Zabavni program

Sudjelujte u natjecanju za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja!

Ulaz besplatan.

Pravila za natjecatelje:

  1. U izboru za „Najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja”, Gusti od kobasica 2023., mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.
  2. Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje spreman za degustaciju bez termičke obrade.
  3. Uzorci se zaprimaju u uredu Agroturizma Konavle na Grudi u četvrtak, 9. veljače u vremenu od 15 do 18 sati te u petak, 10. veljače od 9:00 do podne. Dodatne informacije možete dobiti upitom na: ili 095 124 6333.
  4. Pobjednike očekuju diplome i prestižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“.
  5. Postupak izbora za „Najbolju kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači te domaći stručnjaci, a moći će se pratiti i u javljanju uživo na Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu 11. veljače u večernjim satima.
  6. Dodjela diploma i pehara za pobjednike „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja” uručit će se u nedjelju 12. veljače u okviru događaja „Gusti od kobasica 2023.“

Događaj je nastavak aktivnosti koje je Agroturizma Konavle započeo 2019. godine, a koji ima za cilj podizanje kvalitete tradicijskih proizvoda s naglaskom na proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda te daljnji razvoj agroturističke ponude Konavala.