Gusti od kobasica
„Gusti od Kobasica“
edukacijsko - natjecateljski gastro događaj
PROGRAM:
ČETVRTAK, 17. veljače 2022. godine
- 15:00 – 18:00, Ured Agroturizma Konavle, Dom kulture Gruda
- Prikupljanje uzoraka domaćih kobasica za natjecanje „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja”
PETAK, 18. veljače 2022. godine
- 9:00 – 12:00, Ured Agroturizma Konavle, Dom kulture Gruda
- Prikupljanje uzoraka domaćih kobasica za natjecanje „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja”
SUBOTA, 19. veljače 2022. godine
- 16:30 – 18:00, Ljuta
-
Obilazak prvog konavoskog pogona za proizvodnju suhomesnatih proizvoda OPG Đivanović
Broj sudionika ograničen sukladno propisanim mjerama Stožera civilne zaštite. Sudjelovanje jedino uz pozivnicu i prethodnu rezervaciju na e-mail: - 18:00 – 19:30, Ljuta
-
Ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka domaćih kobasica
Ocjenjuju certificirani kušači. Događaj zatvorenog tipa. Facebook javljanje uživo na profilu Agroturizma Konavle
NEDJELJA, 20. veljače 2022. godine
- 15:00 – 18:00, Dom kulture Gruda
-
Prihvati izazov – napravimo najdužu kobasicu dubrovačkog kraja!
Izrada rekordne kobasice uz stručno vodstvo dr. sc. Maria Bratulića. Priprema i degustacija „rekorderke”. Proglašenje pobjednika „Gusta od kobasica 2022.” te podjela pehara i diploma sudionicima. Događaju je moguće prisustvovati uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde.
Sudjelujte u natjecanju za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja!
Pravila za natjecatelje:
- U izboru za „Najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja”, Gusti od kobasica 2022., mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.
- Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje spreman za degustaciju bez termičke obrade.
- Uzorci se zaprimaju u uredu Agroturizma Konavle na Grudi, 17. veljače u vremenu od 15:00 - 18:00 sati i 18. veljače u vremenu od 9:00 – 12:00 sati. Dodatne informacije na 095 124 6333.
- Pobjednike očekuju diplome i prestižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“.
- Postupak ocjenjivanja će provesti certificirani kušači iz Istre i domaći stručnjaci, a moći će se pratiti u javljanju uživo na Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu 19. veljače u večernjim satima.
- Dodjela diploma i pehara za pobjednike „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja” uručit će se u nedjelju 20. veljače u okviru događaja „Prihvati izazov- napravimo najdužu kobasicu dubrovačkog kraja”.
Događaj je nastavak aktivnosti koje je Agroturizma Konavle započeo prije dvije godine, a koji ima za cilj podizanje kvalitete tradicijskih proizvoda i daljnji razvoj agroturističke ponude Konavala.