„Gusti od Kobasica“
edukacijsko - natjecateljski gastro događaj

PROGRAM:

ČETVRTAK I PETAK, 11. i 12. veljače 2021. godine
15:00 – 18:00
Prikupljanje uzoraka domaćih kobasica, Ured Agroturizma Konavle, Gruda bb
SUBOTA, 13. veljače 2021. godine
17:30 – 19:00
Ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka domačih kobasica, Mlinica Pišta, Ljuta
Ocjenjivaju certificirani kušači, događaj zatvorenog tipa
Prijenos uživo na You Tube kanalu i Facebook profilu Agroturizma Konavle
NEDJELJA, 14. veljače 2021. godine
17:00 – 19:00
Dodjela diploma i pehara pobjednicima
Edukacija: „Proizvodnja i prerada suhomesnatih proizvoda; Predstavljanje prvog konavoskog pogona za proizvodnju suhomesnatih proizvoda“, dr. sc. Mario Bratulić
Broj sudionika ograničen na 25. Sudjelovanje jedino uz prethodnu rezervaciju na e-mail:
Prijenos uživo na You Tube kanalu i Facebook profilu Agroturizma Konavle

Sudjelujte u natjecanju za najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja!

Gusti od kobasica
Pravila za natjecatelje:
  1. U izboru za najbolju domaću kobasicu, „Gusti od kobasica“, Konavle 2021., mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.
  2. Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine klobasice i biti isključivo domaće proizvodnje.
  3. Uzorci se zaprimaju u uredu Agroturizma Konavle na Grudi, 11. i 12. veljače u vremenu od 15:00-18:00 sati. Dodatne informacije na 095 124 6333 (Dario).
  4. Pobjednike očekuju diplome i presižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“.
  5. Postupak ocjenjivanja će provesti certificirani kušači iz Istre i domaći stručnjaci, a moći će se uživo pratiti na You Tube kanalu i Facebook stranici Agroturizma Konavle u subotu 13. veljače u 17:30 sati.
  6. Dodjela Zlatnih diploma i pehara za šampionske kobasice uručit će se u nedjelju 14. veljače prije edukacije. Srebrne i brončane diplome će se uručiti naknadno.

Događaj je nastavak aktivnosti koje je Agroturizma Konavle započeo prošle godine, a koji ima za cilj podizanje kvalitete tradicijskih proizvoda i daljnji razvoj agroturističke ponude Konavala. Edukacija se provodi uz potporu Ministarstva turizma u okviru projekta "Edukacijom do vlastitih ideja".