„Gusti od Kobasica“ edukacijsko - natjecateljski gastro događaj

PROGRAM:

NEDJELJA, 23. veljače 2025. godine
U PROSTORU KUD-A ČILIPI, POKRAJ CRKVE SV. NIKOLE

16:00 – 17:00
Prikupljanje uzoraka domaćih kobasica za natjecanje „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja”
* Uzorci kobasica se mogu dostaviti i ranije uz prethodni dogovor na 095 124 6333
17:00 – 18:00
Edukacija: „Izazovi i greške u proizvodnji domaćih kobasica“
Ante Madir dr.med.vet., izvršni direktor Klastera „Hrvatskog pršuta“
18:00 – 19:30
Vođeno kušanje i ocjenjivanje zaprimljenih uzoraka domaćih kobasica
Postupak izbora za „Najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači te domaći stručnjaci. Događaj otvoren za javnost. Pozivaju se svi, a posebno oni koji su predali kobasice na ocjenjivanje, da sudjeluju u ovom dijelu programa jer će ocjenjivači komentirati karakteristike prikupljenih uzoraka. Kobasice će biti pod šifrom sve do proglašenja pobjednika.
19:30 – 22:00
Zabavni program „Gusti od kobasica 2025.“
  • Kuharska senzacija: „Prosuja grande iz obje bande“
    mladi konavoski chef Petar Đurić priprema jelo iznenađenja za 120 ljudi u jednoj prosuji
  • Proglašenje pobjednika „Gusta od kobasica 2025.”
    te podjela plaketa i diploma sudionicima
  • Zabavni program
    uz nastup glazbenog sastava

Sudjelovanje i konzumacija su besplatni.

Gusti od kobasica

Pravila za natjecatelje:

  1. U izboru za „Najbolju domaću kobasicu dubrovačkog kraja”, Gusti od kobasica 2025., mogu sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.
  2. Uzorak za ocjenjivanje mora sadržavati najmanje 50 cm ukupne dužine kobasice i biti isključivo domaće proizvodnje spreman za degustaciju bez termičke obrade.
  3. Uzorci se zaprimaju u nedjelju, 23. veljače 2025. godine od 16:00 do 17:00 sati u prostorijama KUD-a Čilipi, pokraj crkve sv. Nikole u Čilipima. Uzorci se mogu predati i ranije uz prethodni dogovor. Dodatne informacije možete dobiti upitom na: ili 095 124 6333.
  4. Pobjednike očekuju plakete i prestižna titula „Najbolje kobasice dubrovačkog kraja“.
  5. Postupak izbora za „Najbolju kobasicu dubrovačkog kraja“ će provesti nacionalni certificirani ocjenjivači te domaći stručnjaci.
  6. Dodjela diploma i plaketa za pobjednike „Najbolje domaće kobasice dubrovačkog kraja” uručit će se u nedjelju 23. veljače u okviru događaja „Gusti od kobasica 2025.“

Događaj je nastavak aktivnosti koje je Agroturizma Konavle započeo 2019. godine, a koji ima za cilj podizanje kvalitete tradicijskih proizvoda s naglaskom na proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda te daljnji razvoj agroturističke ponude Konavala.