Zimski gusti u Konavlima
KONAVOSKI AGROTURIZMI NASTAVLJAJU S DOSTAVOM TRADICIJSKIH JELA

Ako vam je menestra ostala u gustu i želite se još jednom osladiti ili je niste stigli naručiti u vrijeme Mirisa Božića imate novu priliku.

Konavoska zelena menestra autohtono je jelo koja se u povijesnim spisima spominje još daleke 1480. godine. Ovaj zimski specijalitet se stoljećima priprema u dubrovačkom kraju, a posebno je populariziran zadnjih desetak godina od kada Udruga Agroturizam Konavle organizira manifestaciju „Mirisi Božića u Konavlima”.

Domaći pršut, panceta, suha svinjska glava, kobasice, suha bravetina, osnova su zelene menestre. U vodi u kojoj se već prije skuhalo meso kuhaju se tri vrste kupusa i krumpir. Servira se toplo, a čaša domaćeg konavoskog vina je sjajan epilog objeda ili večere od menestre.

Vinarija Botaro, Konoba Ivankovi i Agroturizam Kameni Dvori nastavljaju s dostavom zelene menestre, ali i drugih jela iz svoje ponude.

Dobar Vam tek!
Agroturizam Konavle

Zimski gusti

Pogledajte ponudu:

Agroturizam Kameni Dvori

Lovorno 11, Lovorno

Nalazimo se na mirnoj lokaciji u konavoskom selu Lovorno svega pola sata udaljenom od Dubrovnika. Naše obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u svom sastavu ima luksuznu rustikalnu vilu s bazenom, vinogradarsku eko kućericu i konobu. Ovdje pripremamo tradicijska jela od domaćih namirnica iz našeg vrta te nudimo izvrsna crna i bijela vina, maslinovo ulje, domaće likere i druge proizvode. Iz ponude izdvajamo naš specijalitet "Lovorske ražnje", "Pečenje ispod sača", "Zelenu menestru" kao i druga izvorna jela s našeg menija. Za naše goste organiziramo i zanimljive izlete u ruralnom prostoru Konavala. Najpopularniji programi su "Škola kuhanja tradicijskih jela", "Konavoska vina i lokalne priče" i "Bicikliranje u srcu Konavala".

Tijekom 13. Mirisa Božića za Vas pripremamo i dostavljamo Zelenu menestru. Stoga, naručite i uživajte u našem specijalitetu. Dobar tek!

Naručiti možete telefonom ili on-line:

+385 98 913 4758, +385 98 613 199

Konoba Ivankovi, OPG Zvrko

Drvenik 9, Drvenik

Izletište konoba Ivankovi dio je konavoske obiteljske kuće koja se proteklih stotinjak godina bavila poljoprivredom. Veliki dio jela koje nudimo sastavljen je od proizvoda s našeg ili susjednih gospodarstava kao uvijek sveže povrće, sirevi, kobasice i meso. Uz uvijek svježe pripremljenu hranu nudi se i kapljica domaćih vina. Prostor konobe pun je kamena i drva te daje topli ugođaj jednog starog doma pored kojeg se nalazi i vinoteka za degustaciju vina. Osim obiteljskih menia nudimo i meni za grupe uz prethodnu najavu. U sklopu kuće je i vila Vino vecchio sa privatnim bazenom koja nudi odmor daleko od gradske buke.

Za manifestaciju 13. Mirisi Božića nudimo posebnu ponudu dostave Zelene menestre, specijaliteta kuća spremanoj po staroj obiteljskoj recepturi. Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i naručite Zelenu menestru za Vas i Vašu obitelj. U slast!

Naručiti možete telefonom ili on-line:

+385 98 184 0948

Agroturizam Botaro

Drvenik 20, Polje

Agroturizam Botaro nalazi se u Konavoskom polju te nudi kušnju svojih nagrađivanih vina kao što su Cabernet Sauvignon, Zinfandel i Chardonnay te lokalnih specijaliteta - konavosku platu i/ili meso ispod peke. Tijekom manifestacije 13. Mirisi Božića u Konavlima pripremamo i dostavljamo Zelenu menestru, pripremljenu s puno ljubavi po našoj obiteljskoj recepturi. Uz najavu, posjetite ovo idilično mjesto gdje ćete okruženi vinogradom biti srdačno ugošćeni od obitelji koja se već pet stoljeća bavi tradicijom vinarstva na ovom području.

Iskoristite posebnu priliku i od 19. do 23. prosinca naručite Zelenu menestru.

Naručiti možete telefonom ili on-line:

+385 95 805 1991