Za vikend akcija čišćenja te HUMANITARNA BICIKLIJADA, prihod namijenjen potrebitim Konavljanima kroz Zakladu Otac Ivan Fiorović

Za vikend akcija čišćenja te HUMANITARNA BICIKLIJADA, prihod namijenjen potrebitim Konavljanima kroz Zakladu Otac Ivan Fiorović

Na press konferenciji koja se održala u hotelu Adria u Dubrovniku najavljena je humanitarna „Konavoska biciklijada” koja će se, u organizaciji Biciklističkog kluba Konavle i Agroturizama Konavle, održati ovu nedjelju, 21. lipnja 2020. godine, a prihod od prikupljenih priloga i donacija namijenjen je novoosnovanoj Zakladi ”Otac Ivan Fiorović”.
Okupljanje sudionika će biti u Izletištu mlin u Ljutoj u 16:00 sati.

Biciklijada je rekreativna i namijenjena za sve uzraste biciklista, uz napomenu da mladi biciklisti do 14 godina mogu sudjelovati samo u pratnji starijih. Start će biti u Ljutoj te će se voziti cestom kroz polje do franjevačkog samostana u Pridvorju gdje je organiziran predah i mogućnost posjeta Odjelu za arheologiju i spomeničku baštinu Muzeja i galerija Konavala. Za spremnije bicikliste bit će organizirana i druga etapa do kamene kućerice u Vučikraju. Po povratku u Ljutu organiziran je zanimljiv program, originalna okrepa i igre za najmlađe te se očekuje da će sve trajati do 19:00 sati, istaknuli su Zoran Ćosić i Darijo Čondrić iz BK Konavle.

U subotu 20. lipnja 2020. godine organizira se akcija čišćenja biciklističkih staza Komaji, Popovići, Čilipi. Okupljanje je na ulazu u Komaje s ceste donjom bandom Konavala u 8:00 sati te su svi koji mogu pomoći dobrodošli.

“Biciklijada je samo nastavak aktivnosti koje se u Konavlima događaju u okviru ovogodišnje manifestacije Proljeće u Konavlima koja je prilagođena sukladno okolnostima u kojima se nalazimo. Proteklih vikenda smo uređivali pješačko biciklističke staze i organizirali tri vrlo uspješne vođene pješačke ture u Konavlima. Osnovni cilj svih ovih aktivnosti je promocija Konavala kao prostora idealnog za aktivni odmor, rekreaciju i boravak u prirodi”, naglasio je Ivo Mujo predsjednik udruge Agroturizam Konavle.
Načelnik općine Konavle Božo Lasić i upravitelj novoosnovane zaklade „Otac Ivan Fiorović” zahvalio se udrugama na aktivnostima i inicijativi da ova biciklijada bude humanitarna te će se prikupljeni prilozi i donacije namjenjeniti potrebitim Konavljanima. Svrha Zaklade jest da uz potrebite financira i izvrsne studente i podupire druge humanitarne aktivnosti.

„Dubrovačko-neretvanska županija prepoznaje i podržava projekte koje doprinose promociji Konavala i ruralnih prostora posebno ako mogu biti korisne u ovim gospodarski izazovnim trenucima” kazao je županijski pročelnik Ivo Klaić.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da sa svojim biciklima dođu u Konavle u što većem broju te napominju da ne zaborave biciklističku opremu, kacigu i vodu te da se pridržavaju i poštuju prometne propise.