Rezime Mirisa božića u Konavlima 2014. i novogodišnja čestitka Agroturizma Konavle

Rezime Mirisa božića u Konavlima 2014. i novogodišnja čestitka Agroturizma Konavle

Završeni su još jedni Mirisi Božića u Konavlima, tradicionalna manifestacija u ruralnom turizmu koja se ove godine održala sedmi put uzastopno. Sva događanja u okviru manifestacije bila su iznimno posjećena, a ovogodišnji program naišao je na iznimno dobre reakcije publike i posjetitelja. Mirise Božića otvorio je Župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić, uoči svečanog koncerta Dubrovačkog simfonijskog orkestra u kojem su još nastupili i Klapa „Oštro“ iz Konavala, , Ženska klapa „Amfora“ iz Dubrovnika, Ženska klapa „Drače“ iz Mostara uz dirigenta Krešimira Magdića i recitatora Franu Perišina.

U okviru programa organiziran je i Okrugli stol „Ruralni turizam - mogućnosti razvoja“ u kojem su uz djelatnike u (agro)turizmu sudjelovali predstavnici gotovo svih resornih i drugih relevantnih institucija. Također istog dana upriličena je priredba „Božićni dar konavoske dječice“ u kojem je više od 80 djece u narodnim nošnjama prezentiralo kulturnu i baštinsku tradiciju ovog podneblja. Priredbom je koordinirao KUD „Stjepan Radić“ iz Pridvorja, a nastupili su i KUD „Čilipi“ te KUD „Sveti Juraj“ iz Osojnika.

Kao i svake godine manifestacija je imala humanitarni karakter, te su članovi Agroturizma Konavle akcijom „Nek' nam je svijem Božić“ svojim tradicionalnim proizvodima i potrepštinama darivali štićenike Doma za stare i nemoćne „Domus Christi“.

Mirisi Božića prije sedam godina pokrenuti su i organizirani kao najveća kolenda u Hrvatskoj, da bi se kasnije razvili u višednevnu manifestaciju, a ove godine takav početak obilježen je jednom redizajniranom verzijom, odnosno „Cavtatskom vremeplovnom kolendom“ koja je oživjela tradiciju i predstavila znamenite povijesne ličnosti, koji su kolendare, uz tratamenat, proveli Cavtatom.

U Danima otvorenih vrata 15 konavoskih agroturizama i kušaonica posjetiteljima je pripremilo bogatu i raznovrsnu ponudu uz dodatne zanimljive programe i živu glazbu po promotivnim cijenama. Također predstavila su se i tri kulturno – baštinska objekta te dva adrenalinska parka.

Mirisi Božića u Konavlima zatvoreni su Festivalom zelene menestre i vina, spektaklom koji uvijek izaziva posebnu pozornost javnosti.

I ova manifestacija Mirisi Božića u Konavlima nastavak je kontinuiranih projekata i aktivnosti, koji za cilj imaju pozicionirati najjužniju hrvatsku regiju kao destinaciju izvrsnosti u ruralnom turizmu.

Agroturizam Konavle, kao organizator manifestacije, ovim se putem zahvaljuje svim svojim članovima, sponzorima, prijateljima i svim ljudima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ovogodišnje manifestacije, te ovim putem svima upućuje najljepše želje za 2015. godinu.