KONAVOSKA VINA I LEDENICE

KONAVOSKA VINA I LEDENICE

Udruga Agroturizam Konavle, u okviru manifestacije "Proljeće u Konavlima" danas je organizirala atraktivno predstavljanje konavoskih vina i tradicije pod nazivom "Konavoska vina i ledenice". Događaj je priređen u 11:30 sati ispred Revelina. Tim povodom Konavljani su na tradicionalan način u narodnoj nošnji u Grad, na tovaru, donijeli led, a s njim i IZVRSNA KONAVOSKA VINA, da bismo ponovno pokazali bogatstvo Konavala te počastili Dubrovčane i turiste onako kako je i knez dubrovački častio svoje najvažnije goste. Naime, u vrijeme Dubrovačke Republike usred najvećih ljetnih vrućina, na stolove dubrovačke vlastele iz dubine konavoske Snježnice dolazio LED. Dubrovčani su ga imali svakodnevno, a predstavljao je pravu senzaciju. Senzaciju koja je prkosila zakonima prirode i predstavljala dokaz prestiža i visokog životnog stila onoga doba. Bio je to samo jedan od prestižnih proizvoda koji su Gradu i Republici priuštile čarobne Konavle, kraj iznimne ljepote i prirodnog bogatstva.

Događaj je organiziran uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika, a na njemu su sudjelovali i sudionici 5. međunarodnog kongresa ruralnog turizma održanog od 27. do 30. travnja u Cavtatu.
Partneri događaja: Agroturizam Zlatovišće, Zoro vina, OPG Niko Đivanović, "Miljas vina", "Vodopić vina", Agroturizam Kameni dvori, "Carevi podrumi", OPG Mato Struić i KUD "Stjepan Radić"