ZAVRŠILE SU VOĐENE PJEŠAČKE TURE KROZ KONAVLE

ZAVRŠILE SU VOĐENE PJEŠAČKE TURE KROZ KONAVLE
Organizacijom 3. vođene pješačke ture završilo je ovogodišnje Proljeće u Konavlima.. Hvala svim sudionicima vođenih pješačkih tura koja su protekla 3 vikenda bili s nama kao i svim domaćinima koji su nas dočekali na brojnim lokalitetima, u svojim agroturizmima, vinarijama, OPGovima, kušaonicama te nas počastili i dodatno upoznali s ponudom ruralnog područja Konavala.
Hvala i svim medijima koji su nas pratili i dodatno informirali javnost o našim aktivnostima.

Naime, ovu nedjelju organizirana je posljednja vođena pješačka tura ove godine i to na relaciji Pridvorje-Lovorno-Pridvorje. Okupljanje sudionika bilo je u ispred samostana u Pridvorju gdje se kolona, nakon par uvodnih riječi, nastavila uspinjati prema Kneževom dvoru. U Agroturizmu Kameni Dvori, bilo je organizirano prvo osvježenje, gdje su se sudionici odmorili od uspona i pripremili za daljnji put. Slijedio je osjet crkvici sv. Ilije koja je krila zanimljivu priču o dvije obitelji i groblju. Nakon toga se kolona uputila prema kapeli Velike Gospe  u kojoj se nalazi i najstariji zapis na latinskom u Konavlima. Sljedeća posta za osvježenje je bila OPG Ivo Vodopić, gdje su sudionici mogli kušati vino i razne proizvode koji se proizvode u obitelji Vodopić. Poljskim putem se krenulo prema posljednjoj posti, ali ne i kraju puta, OPG-u Ivo Karaman. Tu je gosp Ivo Karaman predstavio svoj OPG i svoje proizvode koje su sudionici kušali. Također je bilo poslužena hladna plata sa pancetom i kobasicama koje su se radile za vrijeme ovogodišnje manifestacije "Gusti od kobasica" i vino s prošlogodišnjeg Trganja.  Za kraj puta i druženja, sudionici su se okupili ispred samostana u Pridvorju gdje ih je čekalo iznenađenje. Pjesmom su prisutne počastilei klapa Cavtajke i  Antun Toto Rilović. Tamo je bila organizirana i nagradna igra..  Prisutne su pozdravili i gvardijan Ivo Kramar i Dijana Katica u ime povjerenstva za dodjelu nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske.  Dužina rute bila je 9.7 km, bez većih uspona, pretežito se stazama prolazilo se kroz šumu, polje i asfaltnim putem.

Sljedeća aktivnost koju Agroturizam organizira je "Konavle pod zvijezdama", koje će biti najavljeno kroz par dana na stranici, i facebook-u,Udruge. Podsjetimo se kako je izgledalo na pješačenju Konavlima.