Završena 2. vođena pješačka tura kroz Konavle Dubravka – Zastolje – Vodovađa - Dubravka

Završena 2. vođena pješačka tura kroz Konavle Dubravka – Zastolje – Vodovađa - Dubravka
U nedjelju 30. svibnja 2021. godine, uspješno je odrađena još jedna vođena pješačka tura Dubravka-Zastolje-Vodovađa-Dubravka. Zahvaljujemo svim sudionicima koji su uspijeli odraditi ovu zahtijevnu turu, i svim domaćinima koji su nas dočekali na lokalitetima, u svojim agroturizmima i OPG-ovima, te nas počastili i osviježili za daljnji put. Ovo je bila druga od tri planirane vođene ture. Za sve one koji nisu stigli, ili nisu mogli, čeka još jedna tura koja će imati i neka skrivena iznenađenja.
 
Ova pješačka tura je organizirana u sklopu projekta "Konavle Hike" koji je započeo prošle godine. Okupljanje sudionika bilo je u kraj stadiona Sokola, gdje je bio i parking. Nakon dobrodošlice i par uvodnih riječi, kolona se uputila iz Dubravke prema prvoj postaji, OPG-u obitelji Šapro. Nakon kratke pauze, pješačenje se nastavilo usponom do izvora Vodovađe i OPG-a Švago. Gdje su sudionici zastali i osvježili se domaćim proizvodima prije sljedećeg uspona. Iz Vodovađe se asfaltnim putem krenulo prema Banima pa makadamom ispod Bjelotine do kapele sv. Mihovila u Gornjoj Dubravci. Tu je članica udruge, Josipa Vragolov, ispričala kratku priču o selu Dubravcikoje se do prije šezdesetak godina zvalo Mrcine. Kolona se nakon pauze uputila prema mlinici Obradović gdje je bilo i čašćenje proizvodima koje si pripremili članovi udruge. Od 3 planirane ture, ova je najzahtijevnija. Dužina ture je bila 12 km sa većim usponima.
Sudjelovanje na svim pješačkim turama kao i cijeli program manifestacije Proljeće u Konavlima besplatno je za sve sudionike. Uskoro ide najava za posljednju turu ove godine, za više informacija pratite nas na našoj web stranici i Facebook-u.