Pratite Virtualno otvaranje 13. Mirisa Božića u Konavlima

Pratite Virtualno otvaranje 13. Mirisa Božića u Konavlima

Ne propustite Virtualno otvaranje 13. Mirisa Božića u Konavlima koje će se moći pratiti sutra, 18. prosinca na programu Dubrovačke televizije u 16,30 sati i na programu Libertas televizije u 17,30 sati.
Otvaranje se organizira u Radovčićima u Vili Tantini, a u programu se predstavljaju konavoski božićni običaj soljenja mesa i božićna trpeza s neizostavnom zelenom menestrom. Predstavit će se i konavosko vino napravljeno od grožđa ubranog na ovogodišnjem Trganju kojega je za Agroturizam ove godine radio konavoski vinar Đuro Pendo.
Ne propustite pogledati i emisiju „Okusi zavičaja“ koja se emitira također u perak 18. prosinca, s početkom u 20,00 sati na Libertas televiziji. Emisija je snimana u OPG-u 1610 u Komajima i prikazuje način pripremanja konavoske zelene menestre. Menestra će se u okviru manifestacije Mirisi Božića moći naručiti kod konavoskih agroturizama i na www.agroturizam-konavle.hr u vremenu od 19. do 23. prosinca, a mlade Konavoke i Konavljani u narodnoj nošnji će, u posebno pripremljenoj ambalaži, obavljati bronzin-dostavu zelene menestre. Uz menestru će od vinara moći naručiti i konavoska vina.