Poziv na vođenu pješaćku turu kroz Konavle Drvenik-Mihanići-Drvenik

Poziv na vođenu pješaćku turu kroz Konavle Drvenik-Mihanići-Drvenik

Agroturizam Konavle u nedjelju, 7. lipnja 2020. godine, organizira vođenu pješačku turu Drvenik - Mihanići - Drvenik. Okupljanje sudionika je u Vinariji Botaro u 15:00 sati. Nakon dobrodošlice domaćina pješaći se uzbrdo stazom do Izletišta Ivankovi, dalje lagano Ćirovom stazom do Mihanića i OPGa Letunić te asfaltiranim putem nizbrdo do vinarije Miljas, uz zaustavljanje na staroj vodoopskrbnoj pumpi. Nakon vinarije Miljas tura završava na polaznoj točki. Dužina rute je 8.2 km te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osvježenjem na usputnim postama trajati do 19:00 sati. Ruta je djelom makadamske a djelom asfaltne podloge uz uspon od 280 metara na početku šetnje, stoga smo ovaj put osigurali, za one koji ne osjećaju da su u najboljoj kondicijskoj spremi, prijevoz o vinarije Botaro do Izletišta Ivankovi čime će skratiti rutu za 1.5 km. Sudionicima se preporuča da ponesu prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj pješačkoj turi je besplatno za sve sudionike. Iz Agroturizma Konavle pozivaju da dođete u što većem broju.

Naime, na vođenoj pješačkoj turi Čilipi – Grušići – Čilipi održanoj prošlu nedjelju, 31. svibnja 2020. godine, u organizaciji Agroturizma Konavle okupilo se više od 220 sudionika. Na devet kilometara dugu rutu krenuli su od seoske kuće Čilipi – OPG Novković prema kušaonici ulja Glavinja u mjestu Grušići, lokalitetu Diklićeva taraca, izletištu Bakićevo te kroz centar Čilipa nazad do polazne točke. Na taj način organizator je želio povezati pješačku turu i upoznati sudinike s djelom agroturističke ponude Konavala, što je cilj i sada. Uz zaustavljanja i osvježenja tura je trajala četiri sata. Umorni, ali s osmjehom na licu, šetači su se puni dojmova složili da se vide i ovu nedjelju kada će istraživati ljepote i ponudu gornje bande Konavala.

 

Vođene pješačke ture Agroturizam Konavle organizira u okviru projekta „Konavle hike” kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti Proljeća u Konavlima. U okviru proljetnih aktivnosti Udruge obnovile su se oznake i čistile pješačko-biciklističke staze Konavala. Projektom „Konavle hike” Agroturizam planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.