U Cavtatu potpisana Povelja o prijateljstvu sa Općinom Sveti Petar u Šumi

U Cavtatu potpisana Povelja o prijateljstvu sa Općinom Sveti Petar u Šumi

Vodstvo Udruge Agroturizam Konavle ugostila je u Konavlima delegaciju Općine Sveti Petar u Šumi. Višegodišnja suradnja i prijateljstvo doveli su do realizacije više ideja i projekata u prošlosti, a među posljednjima je i edukacijsko - natjecateljski gastro događaj "Gusti od kobasica". Manifestacija je održana u veljači 2020. godine s ciljem podizanja kvalitete tradicijskih proizvoda. Tom prilikom birala se i najbolja domaća kobasica dubrovačkog kraja. Na prijemu i druženju dogovoren je nastavak dugogodišnje suradnje.

Dan kasnije, u četvrtak 22. listopada, načelnik Općine Konavle Božo Lasić i načelnik Općine Sveti Petar u Šumi Mario Bratulić potpisali su u Cavtatu Povelju o prijateljstvu između te dvije općine. Svečanom potpisivanju su nazočili i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić te župan Nikola Dobroslavić.

Načelnik Lasić ovom je prilikom istaknuo kako je ova Povelja samo kruna dosadašnju uspješne suradnje i dugogodišnjeg prijateljstva.

”Ovo je jedan simboličan čin jer naše Općine surađuju već duže vrijeme, izmjenjujemo iskustva i kroz suradnju s udrugom Agroturizam Konavle i na druge načine, a to ćemo zasigurno i nastaviti”, rekao je ovom prilikom načelnik Lasić.

Načelnik Bratulić rekao je kako je ovo bila njihova želja već dugo vremena.
”Mi smo mala općina, ali vjerujemo da možemo još više produbiti suradnju na kulturnom, gospodarskom i sportskom planu. Mi na nešto više od tisuću stanovnika ima šest registriranih proizvođača suhomesnatih proizvoda i jedan od najpoznatijih međunarodnih sajmova na tom polju ”S klobasicom u EU””, rekao je načelnik Bratulić.