Seoska kuća Novaković, domaćinstvo/konoba

Seoska kuća Novaković, domaćinstvo/konoba

Seoska kuća je domaćinstvo koje vodi obitelj Novaković. Locirana je u Čilipima ( Cavtat 3 km, Dubrovnik 17 km) Pogodna je kao sadržajni dodatak na organizirane izlete prezentirajući život na selu, kako u prošlosti tako i danas.

Prilikom posjete Seoskoj kući moguće je razgledati vrt sa dijelom poljoprivrednih dobara i sa stajom za domaće životinje, mali etno muzej koji se sastoji od tri manja volta i predstavlja dobar dio povijesti konavoskog kraja, te konobu sa vinskim podrumom i izložbeno prodajnim prostorom.

Sama kuća je u svom najstarijem dijelu stara nekoliko stotina godina, te je kroz stoljeća nadograđivana do današnjeg izgleda. Cijela građevina je stradala u domovinskom ratu 1991. te je obnovljena. Od 2000. je dio gospodarske cijeline smještene u osmišljenom ruralnom prostoru i kao takva daje atraktivan izvorni proizvod.

Većinu proizvoda koje se može konzumirati u tijeku posjete proizvodimo sami na našem gospodarstvu a među njima posebno ističemo domaći sir i pšut, sušene smokve, domaće vino, maslinovo ulje, travarica i razni likeri, prošek...Naravno da se svi ovi proizvodi zajedno sa poznatim konavoskim vezom mogu i kupiti kod nas te uz cjelokupni dojam predstavljaju najbolji izvorni suvenir.

Položaj (klikni za uvećanje)
Naziv:
Seoska kuća Novaković, domaćinstvo/konoba
Vlasnik:
Niko Novaković
Adresa:
Bistroće 2, 20213 Čilipi
Telefon:
+385(0)20 771 163
+385(0)99 2356 441
E-mail:

Web:
http://www.seoska-kuca-cilipi.hr