Nova generacija
za novi razvojni koncept ruralnog turizma

Agroturizam Konavle, uz potporu Ministarstva turizma i sporta pokreće projekt "Nova generacija za novi razvojni koncept ruralnog turizma". Projektom će se pružiti potpora i edukacija onima koji će novom energijom, uz prihvaćanje suvremenih trendova i tehnologija biti pokretači daljnjeg razvoja ruralnog turizma u Konavlima.

Pozivaju se svi koji se žele uključiti u novi razvojni koncept ruralnog turizma Konavala da:

  • ispune anketu koja se nalazi na ovom linku: ANKETA
  • dođu 23. listopada 2022. godine u 18:00 sati u Dom kulture Čilipi na predstavljanje Projekta
  • dođu 30. listopada 2022. godine u 18:00 sati u Dom kulture Čilipi na predstavljanje rezultata ankete i predavanje renomiranog stručnjaka za ruralni turizam iz Istre, Roberta Bačca
  • prate web i Facebook stranicu Udruge Agroturizam Konavle gdje ćemo objaviti najnovije vijesti i termine o održavanju pojedinih edukacijskih radionica

Predviđene aktivnosti u razdoblju provedbe projekta do lipnja 2023. godine će biti popularizacija turističkih i ugostiteljskih zanimanja za ruralni turizam, stručne edukacije namijenjene mladim i novim poduzetnicima, izrada smjernica daljnjeg razvoja te edukacijsko putovanje i obilazak primjera dobre prakse koje je predviđeno za ožujak 2023. godine.

Tijekom provedbe Projekta će se u dogovoru s učesnicima utvrditi interesi, definirati daljnji koraci i dinamika realizacije Projekta. Svi koji budu iskazali interes bit će pozvani na edukativne radionice koje će održati renomirani stručnjaci, sukreirat će daljnji razvoj ruralnog turizma Konavala te će moći sudjelovati i na višednevnom edukacijskom putovanju Udruge Agroturizam Konavle u ožujku sljedeće godine.

Očekuje se prisustvo nove generacije mladih iz konavoskih obitelji koji se već bave ruralnim turizmom bilo da se radi o organizaciji ruralnog smještaja, aktivnom odmoru, ugostiteljskom djelatnosti i/ili poljoprivrednoj proizvodnji i preradi. Dobrodošli su i svi koji planiraju pokrenuti nove projekte ruralnog turizma u Konavlima i svi zainteresirani za ruralni razvoj ovog kraja.

Kreirajmo zajedno našu budućnost!

Nova generacija za novi razvojni koncept ruralnog turizma (logo)