Večer agroturizama i folklora u Moluntu

Večer agroturizama i folklora u Moluntu

Održala se Večer konavoskih agroturizama i folklora, u Moluntu na maloj rivi, sinoć 02.08., s početkom programa u 21 sat u zajedničkoj organizaciji TZ Općine Konavle i Agroturizma Konavle.

Uz redovne u Cavtatu i nedavnu održanu u Dubrovniku na Stradunu, bila je to prva ovakva večer održana u malom turističkom-ribarskom mjestu na samom jugu Konavala. Konavoski agroturizmi organizirali su prezentaciju i degustaciju konavoskih vina i likera, te degustaciju i prodaju konavoskih tradicijskih slastica, maslinova ulja i meda.

Udruga Agroturizam Konavle prezentirala je ukupnu ponudu ruralnog turizma Konavala uz prigodni tratamenat domaćim suhomesnatim proizvodima i sirom. Prezentirali su se i tradicionalni obrti i umjetnost. Program su posebno obogatili nastupi KUD „Čilipi“ i klape Čilipi . Posjetitelji su se nadmetali u igri Krtolanje, u kojoj je cilj ubaciti krtolu u košic.

Inače, Turistička zajednica Konavle i Agroturizam Konavle zajednički organiziraju ovakva događanja u Cavtatu i do sada nailazili na izvrsne komentare posjetitelja.

Ovakvi događaji su izvrsni za povezivanje gostiju koji borave u destinaciji s ponudom i proizvodima ruralnog turizma iz unutrašnjosti. Nakon završetka ovog dijela programa gosti su se zabavljali na Ribarskoj večeri.

Autor fotografija: Vlaho Mihač