Konavle oduševile sudionike prvog Festivala nordijskog hodanja i pješačenja

Konavle oduševile sudionike prvog Festivala nordijskog hodanja i pješačenja

Preko tri stotine sudionika prvog Festivala nordijskog hodanja i pješačenja - Konavle 2024. sudjelovalo je na današnjem događaju koji se organizira u okviru ovogodišnje manifestacije Proljeće u Konavlima. Posjetitelje su u Čilipima dočekali članovi kulturno umjetničkog društva koji su zabalali tradicijske plesove i nazdravili konavoskom zdravicom te su obišli postav zavičajne kuće, a pozdravio ih je i župnik don Josip Barišić te predstavnici općinske turističke zajednice i Županije koji su pokrovitelji ovogodišnje manifestacije. Nakon ritmičnog zagrijavanja sudionici su se podijelili u tri grupe i krenuli na pješačke rute: "Napoleonova cesta" od Ljute do Pridvorja,  "Od ladanja do ladanja" kroz Čilipe i "Srce Konavala" kroz Pridvorje i Lovorno. Svaka ruta je imala vođu puta i koji je sudionike upoznavao sa znamenitostima, a posjetili su se i konavoski agroturizmi. Tako su Seoska kuća Čilipi, Izletište Bakićevo, Izletište Mlin, OPG Đivanović, Vodopić Vina i Agroturizam Kameni Dvori pripremili osvježenje i počastili sudionike domaćim proizvodima. Pješačenje završilo pred samostanom sv. Vlaha u Pridvorju gdje je Agroturizam Konavle pripremio piknik ručak za sve sudionike, a druženje se nastavilo zabavnim programom u kome su nastupili Antun Toto Rilović i Srećko Krištofić iz Čakovca. Najveći broj sudionika današnjeg festivala došao je iz međimurske, varažvinske, zagrebačke i splitsko-dalmatinske županije.

"Organizacija je bila vrhunska, cjeli program ova tri dana u Konavlima i Dubrovniku je bio na visokom nivou i sigurno ćemo se vratiti i dogodine. U još većem broju" - istaknuo je Zvonimir Lepoglavec, predsjednik Udruge "Sport za sve" iz Goričana koja je, uz Hrvatski savez nordijskog hodanja i Udrugu Agrotirizam Konavle, bila organizator današnje manifestacije.

Iz Agroturizma Konavle se zahvaljuju svima koji su sudjelovali na današnjem festivalu, pokroviteljima, patrnerima, a posebno agroturizmima i volonterima koji su doprinijeli da se ovaj lijepi proljetni događaj uspiješno organizira.