Slikalo se, radilo i igralo u Konavlima na manifestaciji "Trganje"

Slikalo se, radilo i igralo u Konavlima na manifestaciji "Trganje"

Jučerašnja manifestacija Trganje, koju je Agroturizam Konavle organizirao jedanasetu godinu zaredom, održala se na OPG-u Iva Karamana. Već tradicionalno ovaj događaj okupi mnoštvo posjetitelja, a zadnjih godina privlači u Konavle sve više stranih gostiju. Unatoč kišnom vremenu posljednjih dana nedjeljno popodne je bilo vedro i sunčano te je dopustilo da se berba grožđa organizira u prostoru kušaonice vina u vinogradu obitelji Iva Karamana koja je okružena vinogradima merlota i malvasije dubrovačke. Domaćini su priredili lijepu dobrodošlicu te se krenulo u berbu grožđa. Premda je ovogodišnja sezona za vinogradare bila zahtijevna, ubrano grožđe je bilo iznimne kvalitete. Kao i dosadašnjih godina nakon berbe je uslijedilo tradicionalno mečenje grožđa u drvenim žetcima. To je bila dobra prilika za natjecanje više ekipa uz glasno bodrenje publike i dobru zabavu. Trganje je završilo piknik večerom u vinogradu.

Od ubranog grožđa će udruga Agroturizam Konavle napraviti vino kojim će se otvoriti ovogodišnji 16. Mirisi Božića.

Likovnoa kolonija "Konavoski koluri" prethodila je jučerašnjem Trganju. Organizirala se u vinogradu OPG-a Ivo Vodopić. Dvadesetak slikara, uglavnom članova Društva likovnih umjetnika Dubrovnik, ali i samostalnih slikara iz dubrovačkog kraja i Korčule stvarali su likovne radove koji su izloženi na jučerašnjoj manifestaciji.

Manifestacija Trganje je organizirana uz podršku TZ Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstva poljoprivrede, a dio je i projektnih aktivnosti projekta CroHerc WineNet kojeg Agroturizam Konavle provodi u partnerstvu s udrugom Herzegowine iz Mostara.