U nedjelju svi u Konavle na "Trganje"

U nedjelju svi u Konavle na "Trganje"

Jedanaesta po redu, manifestacija „Trganje“ održat će se u nedjelju, 24. rujna 2023. godine s početkom u 15:00 sati u vinogradu i kušaonici OPG Ivo Karaman, u Pridvorju. Konavle ovom manifestacijom obilježavaju berbu grožđa s ciljem promocije ovog vinogradarskog i vinskog kraja te očuvanja tradicije i kulturne baštine. Svi posjetitelji, predvođeni Konavokama i Konavljanima u narodnoj nošnji, bit će u mogućnosti aktivno sudjelovati u berbi i preradi grožđa. Grožđe će se prerađivati na tradicijski način u čemu će posebno aktivno sudjelovati ženski dio publike koji će, kao nekad, nogama gnječiti grožđe kako bi se napravilo vino. Program će se obogatiti igrama, glazbom i nezaobilaznom zakuskom.

Stoga ne propustite ovaj događaj, sudjelujte u procesu trganja i proizvodnje vina te provedite ugodan dan u Konavlima. Svoj dolazak potvrdite na mail: ured@agroturizam-konavle.hr ili porukom na broj 095 124 6333.

Agroturizam Konavle će napravljenim vinom na "Trganju" svečano otvoriti ovogodišnje 16. Mirise Božića u Konavlima.

Također, istoga dana tijekom jutra počet će i likovna kolonija za 20ak slikara sa šireg dubrovačkog područja te će se njihova djela moći pogledati u popodnevnim satima u OPGu Iva Karamana.

Organizator: Agrotruizam Konavle; Sponzor manifestacije: Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo poljoprivrede.