Uskoro počinje manifestacija "Trganje"

Uskoro počinje manifestacija "Trganje"

Agroturizam Konavle, u nedjelju 24. rujna 2023. godine, organizira manifestaciju "Trganje" u vinogradu OPG-a Iva Karamana u Pridvorju. "Trganjem" se simbolično obilježava berba grožđa u Konavlima. Jedanaesti put zaredom konavoke i konavljani obučeni u narodnu nošnju predvodit će sve okupljene u vinograd kako bi se ubralo, a potom i zajednički preradilo najbolje grožđe na tradicijski način s ciljem promocije Konavala kao vinske regije i kao destinacije izvrsnosti ruralnog turizma.

Ovogodišnji program odvijat će se prema sljedećoj satnici:

15-15:30 sati; okupljanje i dobrodošlica domaćina

15:30-16:30 sati; trganje/berba grožđa

16:30-17:30 sati; prerada grožđa na tradicijski način, igre

17:30-18:30 sati; zakuska i druženje uz glazbu uživo

Ovom prilikom pozivaju se sve Konavoke i Konavljani da dođu u konavoskoj robi te da obavijeste svoje prijatelje i goste kako bi i oni nazočili ovom zanimljivom događaju. Radi očekivanog velikog interesa na ovaj događaj obavezne su rezervacije, koje možete napraviti porukom na ured@agroturizam-konavle.hr ili na br. telefona 095 124 6333.

Istoga dana, od jutarnjih sati počet će likovna kolonija za 20ak slikara sa šireg dubrovačkog područja kojima će tema radova također biti trganje ali i konavoski pejzaž.

Pokrovitelji ovogođišnje manifestacije su: Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije te Ministarstvo poljoprivrede RH.