Predstavljen program 15. Mirisa Božića u Konavlima

Predstavljen program 15. Mirisa Božića u Konavlima

Danas je u hotelu Adria predstavljen program jubilarnih 15. Mirisa Božića u Konavlima. Manifestacija se održava u vremenu od 22. do 30. prosinca i donosi niz zanimljivih sadržaja. Otvaranje 15. Mirisa Božića će biti u četvrtak, 22. prosinca u Domu kulture Čilipi gdje se organizira Svečana humanitarna večera na kojoj će konavoski agroturizmi zajednički pripremiti zelenu menestu.  U programu otvaranja sudjeluju glazbeni gosti, a mjesto na večeri će biti obvezno prethodno rezervirati. Prikupljeni prilozi će se 26. prosinca uručiti zakladi „Otac Ivan Fiorović“ za studente slabijeg imovnog stanja.

Program se nastavlja sljedećeg dana u Samostanu sv. Vlaha u Pridvorju gdje je organiziran veliki koncert tradicionalnih kolendi i božićnih pjesama s početkom u 18:00 sati. Na koncertu sudjeluju KUD Stjepan Radić, KUD Marko Marojica te klape Jadran i Figurin.

Povodom jubilarne obljetnice u utorak 27. prosinca u prostoru Matice hrvatske Konavle na Grudi će se otvoriti izložba „15 nam je godina tek“. Glazbeni gost večeri će biti Nena Čorak, a planira se i prigodno čašćenje.

Srijeda, četvrtak i petak su rezervirani za "Dane zelene menestre, baštine i vina" kada konavoski agroturizmi, uz prethodnu narudžbu, pripremaju zelenu menestru. Tih dana će biti otvoreni i konavoski muzeji, Sokol Grad i Knežev dvor u Pridvorju, a sve detalje i kontakte možete naći na web i facebook stranici Udruge Agroturizam Konavle.

Za samu završnicu manifestacije u petak 30. prosinca konavoski vinari pripremaju večer vina i zabave: „Red & White Wine Party“. Događanje počinje u 17 sati u Domu kulture Čilipi gdje će biti moguće kušati najbolja konavoska vina uz zanimljivi finger food. Za sve ljubitelje pub kvizova od 18 sati organizira se Mirisnobožićni pub kviz nakon čega slijedi vrhunska zabava uz DJ Mira i glazbeni kolektiv Vox Box.

Ovogodišnji Mirisi Božića organiziraju se pod pokroviteljstvom: Ministarstva poljoprivrede, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle, Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije te Turističke zajednice Općine Konavle te brojnih sponzora. Partneri manifestacije su: Muzeji i galerije Konavala, Društvo prijatelja dubrovačke starine, KUD Stjepan Radić, KUD Čilipi i zaklada „Otac Ivan Fiorović“