Agroturizam Pudarinom najavljuje Trganje

Agroturizam Pudarinom najavljuje Trganje

Nastupom na manifestaciji Pudarina Agroturizam Konavle je započeo jesenske aktivnosti obilježavanja tradicionalne berbe grožđa. Predstavnici Agroturizma Konavle, uz posršku članova KUD-a Stjepan Radić, su prezentirali konavosku baštinu i gastro ponudu. U programu, koji se odvijao u Baranjskom mjestu Gajić sudjelovale su brojne udruge, a uz predstavnike iz Hrvatske manifestaciji su prisustvovali i gosti iz Bosne i Hercegovine i Mađarske. Osim prezentacije gastro ponude u programu, kojega je vodio Branko Uvodić, sudjelovalo je više KUD-ova, a organizirana je i revija pudarica. "Pudarina je stari baranjski običaj čuvanja vinograda uoči berbe grožđa kada su se u vinogradima i gatorima sastajala i družila mladost i vršile pripreme za berbu", kazala je Janja Čeliković, predsjednica udruge vinara i vinogradara Martinovo brdo.

Za predstavnike Agroturizma Konavle je organiziran program obilaska Baranje, a posjetili su i crkvu u izgradnji u Gajiću za koju je Agroturizam Konavle prošle godine donirao materijal za izgradnju krova. 

Jesenske aktivnosti Agroturizma Konavle nastavljaju se u utorak 14. rujna kada se u Vinogradu obitelji Vodopić organizira ovogodišnje Trganje.