2013
03.08.

Predstavnici Agroturizma Konavle sudjelovali u projektu "Eco people"

Predstavnici Agroturizma Konavle sudjelovali u projektu "Eco people"

Predstavnici Agroturizma Konavle sudjelovali su u EU projektu Multilateral Youth Exchange 1.1 "Eco people", čije su se aktivnosti proteklih dana održavale pod paskom neprofitne organizacije PRISM (International Promotion Sicily-World) u talijanskoj Caltanissetti, gradu u samoj unutrašnjosti Sicilije.

U projektu su uz Agroturizam Konavle sudjelovale organizacije iz Bugarske, Cipra, Litve, Španjolske i domaćina Italije, a cilj projekta bio je usvajanje znanja i razmjena iskustava sudionika o svijesti i ponašanju prema ekologiji i okolišu, te važnosti te tema za održivi razvitak.

U sklopu svakodnevnih aktivnosti predstavnici Agroturizma Konavle prezentirali su sudionicima Hrvatsku i Konavle s posebnim naglaskom na naše prirodne ljepote i očuvani okoliš, te održali gastro-prezentaciju s našim autohtonim proizvodima, simbolima i promotivnim materijalima.

Projekt se odvija u okviru programa EU "Youth in Action,", a sudjelovanje Agroturizma Konavle rezultat je suradnje s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA-om, koja je s hrvatske strane pripremila projekt.