2016
18.04.

Eko - gastro vikendom otvoreno Proljeće u Konavlima

Eko - gastro vikendom otvoreno Proljeće u Konavlima

Prezentacijom Slavonije i Baranje u agroturizmu Carevina Diklić u subotu navečer otvorena je manifestacija Proljeće u Konavlima u organizaciji Agroturizma Konavle. Večer Slavonije i Baranje privukla je veliki broj posjetitelja, koji su uz neizostavne tamburaše i obilje baranjskog i slavonskog vina, kulena, čobanca, čvaraka kolača i drugih delicija uživali do kasnih sati. Turistička zajednica Grada Belišća, predvođena gradonačelnikom dr Dinkom Burićem i direktoricom Janjom Čeliković, na ovaj način nastavila je tradicionalnu suradnju Konavala i kontinentalnog dijela Hrvatske.

Nastavljeno je jučer ekološkom akcijom „Nek ne bude isto – neka bude čisto“ koja se održala na Prevlaci u suradnji s zaljubljenicima u more i ribolov „Ludo more“ , Konavokama i Konavljanima koji su prepoznali ovu važnost ovog problema. Očišćena je velika plaža prema otvorenom moru, a akcija je završila ugodnim druženjem uz sardele i vino. Organizirana je u cilju promicanja ekološke osviještenosti i ukazivanja na problem smeća u Jadranu.

Ovim događajima završen je Eko-gastro vikend Proljeća u Konavlima. Manifestacija se nastavlja u nedjelju 24. travnja događajem "Ćirom kroz povijest", pješačkom turom po novoj pješačko-biciklističkoj stazi.