2015
20.05.

Događajem Konavoski koluri završeno Proljeće u Konavlima

Događajem Konavoski koluri završeno Proljeće u Konavlima

„Konavoski koluri“ događaj je kojim je na posebno atraktivan način, uz mnoštvo posjetitelja, završila manifestacija „Proljeće u Konavlima“, koja se održavala tijekom protekla tri vikenda.

Završni događaj u neposrednoj blizini Franjevačkog samostana u Pridvorju započeo je likovnom kolonijom, a nastavio se poslijepodne uz pregršt aktivnosti u prirodi, kao što su letenje balonom, vožnja turističkim vlakićem, bicikliranje, rekreativno jahanje i ostalo. Također, na prostoru uz samostan organizirana je prezentacija i degustacija Malvasije dubrovačke i tradicionalnih konavoskih proizvoda, predstavljan završetak humanitarno-biciklističke akcije „Zajedno možemo“ putopisca Hrvoja Jurića i organiziran Show cooking - pripremanje palaćinki.

Prethodno, u okviru manifestacije održane su tri utrke hrvatske treking lige kao i SUD SIT multyactivity utrka, koje su završile zanimljivim programom u Cadmos Villageu. Nadalje, predstavljena je i nova pješačko biciklistička staza trasom bivše željezničke pruge kroz Konavle, sanirana i obilježena sa 100 smjerokaza i 10 informativnih tabli, kao dio SUD SIT projekta.

Također, oko tisuću školske djece s dubrovačkog područja posjetilo je organizirano konavoske agroturizme, nakon zajedničkog okupljanja u Čilipima i ta slika zaista je učinila „Konavle punima života“.

Naravno i tijekom ovog vikenda konavoski agroturizmi otvorili su svoja vrata, pripremali autohtonu gastro ponudu i druge zanimljivosti za posjetitelje na ukupno 14 konavoskih agroturizama. Organizator manifestacije,

Agroturizam Konavle, zahvaljuje svim članovima, partnerima, prijateljima, volonterima i posjetiteljima, koji su ovu manifestaciju uistinu učinili uspješnom.