2015
19.05.

Prva multiaktivna utrka u Konavlima

Prva multiaktivna utrka u Konavlima

Prva multiaktivna utrka u Konavlima Međunarodna multiaktivna SUD SIT utrka održana je u subotu, 16. svibnja u sklopu manifestacije „Proljeće u Konavlima“. Četrdeset sudionika iz Hrvatske, Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država u parovima se natjecalo na utrci dugoj 25 kilometara.

Za osvajanje medalje bilo je potrebno kajakariti oko Cavtata, trčati novouređenom i označenom biciklističkopješačkom stazom „Ćiro“, spustiti se užetom niz 30 metara visoku stijenu planine Sniježnice te nastaviti brdskim biciklom kroz konavosko polje do cilja u pustolovnom parku Cadmos Villageu u Komajima.

Luka Čupić i Dragan Jovanović iz Triatlon kluba Herceg Novi (vrijeme: 02:05h) osvojili su zlato u muškoj, Marina Maslek i Ivona Žitković iz PD Sniježnica u ženskoj a Jadran Kapović (Avanturistički klub Osmica) i Marija Kapović u mješovitoj kategoriji.

Medalje i nagrade pobjednicima su predali Luka Anđelinić, tajnik Udruge Agroturizam Konavle, Zoran Ateljević, direktor agencije Terra mare d.o.o. i Goran Jerković, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Dubrovnik. „Multiaktivna trka je organizovana na zavidnom nivou. Sama ruta-trasa utrke je vrlo atraktivna i pravo je uživanje bilo takmičiti se. Ja i moj klubski kolega Dragan Jovanović smo odradili trku kao jedan dobar trening posto nas u narednom periodu čekaju važne triatlon trke.

Zahvaljujemo se organizatorima na dobro označenoj i osiguranoj stazi kao i odličnom ručku nakon trke u njihovom adventure parku Cadmos Village,“ rekao je Luka Čupić, Crna Gora. „Ove godine, u HPD Sniježnica oformila se grupica trkača zainteresiranih za trekinge i trailove kojih je ove godine u Dalmaciji jako puno organizirano. Sudjelovali smo na dosta trekinga i trailova od Promina treka u blizini Drniša, koja je utrka prava od četiri kola Dalmatinskog proljetnog treking kupa, pa sve do Dubrovnik-Konavle traila u organizaciji Treking lige. Jako sam sretna što primjećujemo da se dogodio pravi boom trekking i trail utrka koje su do unatrag dvije-tri bile prava rijetkost u srednjoj i južnoj Dalmaciji. Drago mi je da se ljudi vraćaju prirodi baš kroz ovaj uzbudljivi vid treking i trail utrka koji postaju pravi trend, sa sve više i više zainteresiranih trkača, bilo natjecatelja, bilo rekreativaca. U jeku sve većeg broja takvih utrka, drago mi je da je organizirana i ovakva utrka, koja se razlikuje od svih po dinamičnosti i multi-disciplinarnosti. Utrka je bila jako zanimljiva, dinamična i zabavna. Nije bila niti preteška niti predugačka: dovoljno izazovna da bude privlačna i za iskusnije trkače-trekere-planinare i za početnike. Za mene, prava doza avanturističke rekreacije! Nakon kajakareenja, prešli smo na meni najdraže trčanje, koje je išlo po stvarno lijepoj stazi, a potom nešto zahtjevniji uspon uz očišćenu trasu vodovoda, pa ponovno malo trčanja, pa abseil, pa bicikle... A u Cadmosu nas je dočekala odlična hrana i piće! Odlična i zabavna rekreacija, predivna trasa, super organizacija, meni je stvarno bilo sve za 5", dodala je Marina Maslek, jedna od pobjednica u ženskoj kategoriji.

U utrci je sudjelovao biciklist i putopisac Hrvoje Jurić, koji je u Konavlima završio svoju humanitarno-biciklističku akciju „Zajedno možemo“ u kojoj je proputovao Hrvatsku od Iloka do Dubrovnika. Utrka je financirana kroz projekt Održivi razvoj turizma posebnih interesa koji Agroturizam Konavle provodi s partnerima Udrugom hrvatskih putničkih agencija, Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije, Općinom Tivat, Turističkom organizacijom Tivat i JP Komunalno Tivat. Projekt je financirala Europska unija kroz Program prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora. Više o projektu potražite ovdje.

Foto: Hrvoje Jurić, Marina Vujović

Više informacija: Koordinator promotivnih aktivnosti: Luka Anđelinić; ured@agroturizam-konavle.hr; +385 (0) 91 1506044 Za sadržaj su odgovorni Udruga hrvatskih putničkih agencija i provedbeni partneri te isti ne odražava nužno stavove Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge.