2015
13.05.

Konavle pune života

Konavle pune života

Konavle su danas pune života, s gotovo tisuću učenika s dubrovačkog područja koji su u obilasku ponude ruralnog turizma ovog područja, čime je nastavljen je program manifestacije „Proljeće u Konavlima“, u organizaciji Agroturizma Konavle.

U okviru događaja nazvanog “Konavle pune života“ , konavoski agroturizmi ugostili su učenike, prezentirali im svoj rad i ponudu te poslužili zdravu seosku marendu.

Program je započeo nastupom najmlađe skupine KUD-a Čilipi ispred crkve sv. Nikole u Čilipima u 9 sati, gdje su ih dočekali predstavnici Agroturizma Konavle i zamjenik župana DNŽ Davorko Obuljen. Nakon folklorne priredbe učenici su se rasporedili u grupama i krenuli prema 20 konavoskih agroturizama, na kojima će imati priliku upoznati se s načinom pripremanje domaće hrane, pravljenja vina, meda, maslinova ulja, uzgojem pastrva pastrva, avanturističkom ponudom, mlinovima, tradicionalnim zanatima i obrtima, kulturnom baštinom Konavala i poviješću te brojnim drugim aktivnostima i vještinama karakterističnima za ruralno područje i život na selu.

Program manifestacije nastavlja se u subotu 16. svibnja „Multiaktivnom utrkom SUD SIT projekta“ i završnim događajem „Konavoski koluri“ dan kasnije, u nedjelju 17. svibnja, kada je predviđen sadržajan program za prijetaljsko i obiteljsko druženje u prirodi uz raznovrsne aktivnosti.

Naravno i tijekom sljedećeg vikenda konavoski agroturizmi otvaraju svoja vrata, domaćini pripremaju autohtonu gastro ponudu i brojne aktivnosti na ukupno 14 konavoskih agroturizama.