2015
29.04.

Proljeće u Konavlima

Proljeće u Konavlima

Na današnjoj press konferenciji na galijunu Tirena, agencije Elite Travel, najavljeno je Proljeće u Konavlima, novi je program koji je osmislila udruga Agroturizam Konavle, a realizirat će se uz partnerstvo brojnih institucija, udruga i turističkih agencija.

Ove subote 2. svibnja program počinje treking utrkama za profesionalce, rekreativce, ali i turiste. Start utrka je u Cavtatu, a cilj je Cadmos village u Konavoskom polju gdje će se uz iće i piće u prirodi održati i rock koncert dubrovačkih grupa.

U nedjelju 10. svibnja javnosti će se predstaviti biciklističko-pješačka staza Ćiro, s centralnim dijelom programa u Mihanićima gdje se na nekadašnjoj željezničkoj pruzi nalaze najznačajniji infrastrukturni objekti, čak 3 tunela od kojih je jedan dug gotovo 500 metara. Ponedjeljak 11. svibnja rezerviran je za školu u prirodi, koju će pohađati 1000 osnovaca iz Konavala i Grada.

Posljednji vikend ove manifestacije započinje u subotu 16. svibnja, multiactivity utrkom za sportaše u raznim aktivnostima, dok će završno događanje u nedjelju 17. svibna u Pridvorju obilježiti likovna kolonija, prezentacija konavoske kuhinje i vina, kao i rekreativno jahanje, pješačenje, bicikliranje i vožnju turističkim vlakićem, a kao šlag na kraju i let balonom ponad Konavala uz kušanje Malvasije dubrovačke.

Napominjemo da su otvorena vrata za posjetitelje slijedećih datuma 1.,2. i 3. , 9. i 10. te 16. i 17. svibnja.