2015
24.04.

Zaštita oznake izvornosti Konavle

Zaštita oznake izvornosti Konavle

Odjel za vinogradarstvo, vinarstvo i vinski turizam Agroturizma Konavle, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Ministarstvom poljoprivrede, organizirao je radionicu povodom inicijative Zaštite oznake izvornosti – Konavle na kojoj je vinarima na jednostavan i konkretan način ukazano što mogu očekivati, koje su prednosti, nedostaci i poteškoće prilikom tog postupka. Radionica je održana sinoć u prostoru Matice Hrvatske na Grudi s početkom u 18 sati.

Uz konavoske vinare, predstavnike Agroturizma Konavle na radionici su sudjelovali Žaklina Jurišić, dipl. ing., pomoćnica direktorice, Sektora za poljoprivredu Hrvatske gospodarska komore, Sonja Tučkar, dipl. ing., voditeljica Odjela za vinarstvo i alkoholna pića Ministarstva poljoprivrede i Jasminka Dukić, dipl. ing., viša stručna suradnica iz Hrvatske gospodarske komore.

Nakon održane dvije prezentacije u ugodnoj atmosferi uz čašu Malvasije dubrovačke vinari su s predstavnicama nadležnih institucija razmijenili mišljenja, podijelili iskustva te ih upoznali sa problemima s kojim se svakodnevno susreću.

Svi konavoski vinari su suglasni da se inicijativa treba i realizirati, te je idući korak izrada specifikacije konavoskog vinogorja s kojom se ide u daljnji postupak zaštite oznake izvornosti vinogorja Konavle.