2015
10.02.

Održana redovna godišnja skupština; predstavljen program novih aktivnosti Agroturizma Konavle

Održana redovna godišnja skupština; predstavljen program novih aktivnosti Agroturizma Konavle

Održana je redovna godišnja skupština Agroturizma Konavle uz nazočnost velikog broja članova i prijatelja udruge, jučer(nedjelja) u Zavičajnom muzeju Konavala, u Čilipima.

Na skupštini su prezentirani Program aktivnosti i financijsko izvješće za proteklu godinu te je usvojen Plana rada za 2015. godinu. Luka Anđelinić, tajnik Agroturizma Konavle, je u svom izvješću podsjetio nazočne na brojne aktivnosti i projekte koji su provedeni u prošloj godini te je posebno naglasio SUD SIT projekt održivog razvoja turizma posebnih interesa, u kojemu je Agroturizam projektni partner i sedmu po redu manifestaciju Mirisi Božića u Konavlima koja je realizirana u prosincu kao vrhunac još jedne uspješne godine. Također nije propustio istaknuti i projekte kao što su Trganje, Večeri agroturizama i folklora, tematske večeri, edukacijsko putovanje, Baranjsku večer u Konavlima, NTP utrku Istraži Konavle i brojne druge aktivnosti koje su realizirane u cilju promocije Konavala i razvoja ruralnog turizma na ovom području.

Najvažnija točka dnevnog reda na sinašnjoj skupštini svakako je bilo usvajanje Plana aktivnosti za tekuću godinu. Agroturizam Konavle i ove godine nastavlja sa realizacijom svih započetih projekata, a posebno onih projektata koji su u Konavlima već tradicionalni te će nastojati da svaki bude još sadržajniji i kvalitetniji. Za ovu godinu se planiraju i neki novi projekti kao što su vikend akcija "Proljeće u Konavlima", "Gljivarska priča" i srpanjska akcija "Od mlinica do vinica". U suradnji s TZ Konavle postavit će se i kompletna smeđa signalizacija i izraditi promo-brošura konavoske agroturističke ponude. Nastavlja se također na promociji Konavala kao mikro-regije idealne za biciklizam, pješačenje i druge oblike aktivnog odmora te se u tu svrhu planira organizirati nekoliko aktivnosti s posebnim naglaskom na skoru uspostavu pješačko-biciklističke staze trasom uskotračne željeznice kroz Konavle.

Predsjednik Agroturizma Konavle, Ivo Vodopić je naglasio važnost , pokretanja inicijative za zaštitom oznake izvornosti konavoskog vinogorja i stalnih edukacija, kako članova udruge, tako i svih zainteresiranih za ovu djelatnost u Konavlima. Na skupštini je posebno istaknuta važnost svih institucija i pojedinaca koji prepoznaju i podupiru rad udruge kao što su Dubrovačko-neretvanska županija, TZ Općine Konavle, TZ Dubrovačko- neretvanske županije, Zračna luka Dubrovnik i mnogi drugi te su ovom prilikom svima dodjeljene i zahvalnice.

Skupština je završila prigodnim druženjem u neformalnoj atmosferi s razmjenom prijedloga i sugestija nazočnih u vezi realizacije svih planiranih aktivnosti.