2014
10.11.

Luda Baranjska večer u Konavlima

Luda Baranjska večer u Konavlima

Baranjska večer u Konavlima, uz predstavljanje slavonske i baranjske etno baštine, eno-gastro ponude i nastup nezaobilaznih tamburaša, održana je proteklog vikenda u Vinskom baru Malvasija Karaman uz prisustvo brojnih posjetitelja, nakon što je prethodno upriličen i okrugli stol na temu daljnjeg razvoja ruralnog turizma u Konavlima i Baranji.

Agroturizam Konavle je svojim partnerima i prijateljima iz Slavonije i Baranje organizirao edukacijsko putovanje u Konavlima, gdje su poduzetnici iz Slavonije i Baranje, među kojima su bili prisutni i predstavnici Grada Belišća i TZ Grada Belišća, zatim Belja, LAG Karašica, i ostalih, imali priliku posjetiti veći broj konavoskih agroturizama, te se educirati i steći nova vrijedna znanja i iskustva..

Središnji dio ove posjete upriličen je u vinskom baru Malvasija Karaman gdje je najprije bio održan okrugli stol na temu „Razvoja ruralnog turizma u Konavlima i Baranji uz mogućnosti suradnje“. Sudionici okruglog stola, uz članove Agroturizma Konavle, bili su predstavnici lokalnih institucija, lokalne samouprave, turističkih agencija i obrazovnih institucija. Nakon okruglog stola uslijedilo je druženje u opuštenoj atmosferi uz brojne posjetitelje i uz tamburaše, a gosti su predstavili svoje etno baštinu, slavonska i baranjska vina te delicije s naglaskom na čobanac.

Agroturizam Konavle ovim putem zahvaljuje članovima i svima koji su bili uključeni u organiziranje ovog trodnevnog programa za goste sa sjeveroistoka Hrvatske, a ovaj događaj predstavlja nastavak stalne suradnje Istre, Konavala i Baranje prigodno nazvane IsKon Bar, i kojoj je cilj predstaviti javnosti ove tri destinacije izvrsnosti u ruralnom turizmu.