2014
03.04.

RADIONICA O PROMATRANJU BILJNOG I ŽIVOTINJSKOG SVIJETA Neiskorišteni potencijal u turizmu

RADIONICA O PROMATRANJU BILJNOG I ŽIVOTINJSKOG SVIJETA Neiskorišteni potencijal u turizmu

Radionicu o promatranju biljnog i životinjskog svijeta održao je engleski stručnjak Jack Delf u Seoskoj kući Čilipi u Konavlima, u okviru projekta Održivi razvoj turizma posebnih interesa „SUD SIT“. Na radionici su sudjelovali predstavnici turističkih agencija, poduzetnika u turizmu i predstavnika resornih institucija iz Hrvatske i Crne Gore.

“Industrija usluga (turizam) mijenja se strahovitom brzinom, gotovo kao IT sector. Tvrtke moraju držati korak s promjenama, prije svega razumjeti potrebe kupaca te konstantno uvoditi kreativne i inovativne promjene koje će zadovoljiti potražnju,” istaknuo je Delf koji i sam vodi uspješnu turističku agenciju u Crnoj Gori.

Polaznici radionice, podijeljeni u skupine osmislili su 6 višednevnih prekograničnih programa koji uključuju promatranje rijetkih vrsta ptica te mediteranskog bilja. Pri predstavljanju turističkih proizvoda naglasak je stavljen na zaštitu okoliša i životne sredine te održivost samih tura kao osnovnog uvjeta turista zainteresiranih za boravak u prirodi.

Organizatori radionice su Udruga hrvatskih putničkih agencije (UHPA) i Udruga Agroturizam Konavle u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA).Radionica je organizirana u okviru projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa” koji je financiran kroz IPA Prekogranični program suradnje Hrvatska-Crna-Gora te sufrinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge.

Sljedeća radionica o planinarenju i pješačenju održat će se u utorak, 08. travnja 2014. u Agroturizmu Kameni Dvori (Lovorno). Radionicu će voditi nizozemska stručnjakinja Saskia Griep. Prijave za sudjelovanje se mogu uraditi putem sljedećeg link-a:

https://docs.google.com/forms/d/1UCXL8BmsE7D9MRBxpykeTYPi2IQkHymBIORAt6036bI/viewform.