2013
14.10.

Poduzetnici iz Pirovca u posjeti konavoskim agroturizmima

Poduzetnici iz Pirovca u posjeti konavoskim agroturizmima

Protekli vikend u Konavlima je na edukacijskom putovanju boravila grupa poduzetnika iz Pirovca predvođena direktoricom turističke zajednice Marijom Šparicom. Suradnja Agroturizma Konavle i TZ Pirovac dogovorena je tijekom prošlogodišnjih Dana hrvatskog turizma koji su se održavali u Dubrovniku i  kada je Agroturizam Konavle kao partner organizirao promotivne obilaske agroturističkog sadržaja Konavala.

Privatni iznajmljivači, vinari i maslinari, ali i predstavnici javnog sektora mogli su se u Konavlima na primjerima dobre prakse upoznati s kolegama i steći nova iskustva u ovom segmentu turizma. Pirovčani su u subotu obišli OPG Carevinu, kušaonicu ulja Glavinja, Kuću Rilović i Kuću Glavić te su se upoznali i s radom udruge Konavoska kuća. U nedjelju je na programu bio obilazak samostana sv.Vlaha u Pridvorju, vinarije Karaman, Izletišta Đivanović u Ljutoj i Kamenih Dvora. Edukacijski program nadopunjen je i posjetom u kušaonici vina Vodopić i Štalici.

„Iznimno smo zadovoljni posjetom Konavlima, gostoprimstvom i svime što smo mogli vidjeti i naučiti. Ovime smo potvrdili ispravnost odluke turističkog vijeća  da obiđemo baš Konavle kao reprezentativni primjer destinacije izvrsnosti u ruralnom turizmu“, izjavila je Marija Šparica, direktorica TZ Pirovac.