2013.
26.09.

SUD SIT projekt – Održivi razvoj turizma posebnih interesa

"Sustainable development of Special interest tourism (SUD SIT)" ili u prijevodu "Održivi razvoj turizma posebnih interesa" je EU projekt koji se od rujna 2013. do rujna 2015. godine realizira u Konavlima. Nositelji projekta s hrvatske strane su Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA), Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA i Agroturizam Konavle, a za njegovu provedbu osigurana su bespovratna novčana sredstva Europske Unije kroz IPA prekogranični program Hrvatska-Crna Gora. Hrvatskim nositeljima za realizaciju aktivnosti na raspolaganju je 119.037,27 eura.

U okviru projekta bit će realiziran niz aktivnosti: procjena potencijala za razvoj turizma posebnih interesa u prekograničnom području; edukacija turističkih djelatnika o standardima i mogućim poboljšanjima održivosti; razvoj zajedničkog turističkog programa "Otkrijte pogranične putove i itinerare"; poboljšanje signalizacije i uređenje seoskih biciklističkih staza u Konavlima; mapiranje i GPS praćenje biciklističkih staza; nabava bicikala; osmišljavanje i izrada online prezentacije turističke ponude koja će biti rezultat projekta; tiskanje promotivnih materijala; organizacija zajedničkih događanja turizma posebnih interesa.

Također, više od 50 djelatnika, organizatora putovanja te lokalnih pružatelja usluga imat će priliku od predstavnika najvećih europskih touroperatora saznati posebnost pojedinog tržišta za turizam posebnih interesa te njima prilagoditi nove paket aranžmane. Za vrijeme trajanja projekta bit će razvijeno najmanje 20 novih paket aranžmana turizma posebnih interesa. Isto tako, malim i srednjim poduzetnicima bit će omogućeno uvođenje standarda održivog poslovanja – Travelife.

Suradnjom projektnih partnera te naročito povezivanjem privatnog i javnog sektora očekuje se povećanje broja turista za 4% u 2014. godini van glavne sezone (srpanj i kolovoz), a prihoda u turizmu za 5% u pograničnom području do 2015. godine.

SUD-SIT_ o_projektu.pdf


2013.
11.09.

Pokreni se – u Konavle!

Povodom međunarodnog tjedna mobilnosti Agroturizam Konavle za vikend 21. i 22. rujna priprema u Konavlima pješačke, planinarske i biciklističke aktivnosti s radnim nazivom i pozivom: "Pokreni se - u Konavle." Također, tijekom vikenda konavoski agroturizmi otvaraju svoja vrata individualnim posjetiteljima i nude izvorne gastronomske specijalitete i ostalu ponudu uz popust od 20 posto, za sve one koji prilikom promocije projekta u Cavtatu preuzmu promotivnu brošuru.

Nositelj INTERMODAL projekta u okviru kojeg se događaju ove aktivnosti u Konavlima je Regionalna razvojna agencija DUNEA, a uz Agroturizam Konavle u projektne aktivnosti se uključuju i Hrvatsko planinarsko društvo "Sniježnica" te Biciklistički klub "Konavle".

Program i detaljnije informacije o projektu možete pročitati u dokumentima ispod, kao i plan posebno zanimljive biciklističke vožnje "Istraži Konavle" koja se premijerno održava i za koju se možete prijaviti.

Iskoristite lijepo i ugodno jesensko vrijeme, sudjelujte u organiziranim aktivnostima i uživajte u jedinstvenoj ponudi konavoskih agroturizama. Pokreni se – u Konavle!

Brosura Intermodal.pdf