Konavoske stijene

Konavoske stijene pružaju se od Cavtata do Molunta, dva konavoska primorska turistička mjesta pitome obale. Strmi nepristupačni klifovi koji se okomito spuštaju u more jedini su na jadranskoj obali koji se protežu u neprekinutoj dužini od oko 20 kilometara. Pogled koji se s vrha stijena pruža prema otvorenom moru i zelenim pejzažima Konavala jedinstven je doživljaj. Duž konavoskih stijena, unatoč nepristupačnosti, domicilno je stanovništvo pronašlo način pristupu moru, odnosno skrivenim kupalištima podno stijena koje sežu čak i do 200-tinjak metara visine.


Ljuta

U zaštićenom prirodnom krajoliku rijeke Ljute nalazi se gornji tok rijeke, kao i sami izvor, te obnovljene mlinice i stupa koje i radi se o iznimnom prirodnom i povijesnom lokalitetu. S obzirom da su Konavle bile glavna žitnica Dubrovačke republike, ovaj sustav mlinica na rijeci Ljutoj predstavljao je u to vrijeme glavni gospodarski pogon.


Sniježnica

Sniježnica je najjužniji gorski greben Dinarskog gorja u Hrvatskoj i 16. najviša planina u Hrvatskoj. Najviši vrh Sniježnice je Ilijin vrh visok 1234 metra, gdje se nalazi i kapelica Sv. Ilije Gromovnika. Sniježnica je danas izuzetno posjećena od strane planinara i ljubitelja prirode koji iz Kune Konavoske, sa 700 metara nadmorske visine gdje se ujedno nalazi i planinarski dom, kreće prema Ilijinom vrhu austrougarskim karavanskim putem, odnosno obilježenim pješačkim stazama. Također, pješačkom staze se može krenuti i iz Mihanića prema Kuni konavoskoj, pa dalje na Sniježnicu.


Prevlaka

Poluotok Prevlaka zatvara ulaz u Bokokotorski zaljev i zbog svojih krajobraznih prirodnih vrijednosti i specifične mikroklime proglašen je parkom prirode. Nakon dugih desetljeća nedostupnosti, još od vremena Austro-Ugarske, zbog postojanja zatvorene vojne baze, danas je otvoren za posjetitelje. Utvrda na samom rtu Oštro, najjužnijoj ponti poluotoka i Hrvatske, izuzetan je primjer fortifikacijske arhitekture.