Dolazak zrakoplovom

Zračna luka Dubrovnik nalazi se u Konavlima, u mjestu Čilipi. Godišnje kroz Zračnu luku Dubrovnik prođe više od milijun putnika i povezana je sa svim značajnijim europskim, a posredno i svjetskim centrima. Ovo je definitivno najjednostavniji način za dolazak ravno u Konavle, destinaciju ruralnog turizma! Za transfere iz zračne luke do željenog odredišta u Konavlima, Dubrovniku ili drugdje, na raspolaganju je Autotaksi služba Konavle, tijekom čitavog dana.


Dolazak automobilom

U Konavle automobilom možete doći Jadranskom magistralom ili autocestom Zagreb – Ploče, gdje se potrebno priključiti na Jadranski magistralu jer je autocesta do Dubrovnika u izgradnji.

Informacije o prometu možete dobiti u Hrvatskom auto klubu, na broj telefona: ++385 1 4640 800 (stanje na cestama i trajektnom prometu na Jadranu, cijene cestarina za autoceste u Hrvatskoj i inozemstvu, zabrane kretanja za pojedine kategorije vozila, cijene goriva u Hrvatskoj i inozemstvu, savjete za izbor najpovoljnijeg putnog pravca i plovni red trajekata na Jadranu). Informativni centar radi 24 sata dnevno svih 365 dana u godini.

Pomoć na cesti možete dobiti pozivom na broj: ++385 987 (popravak kvara na vozilu na cesti, uklanjanje vozila u kvaru ili vozila oštećenih u prometnoj nezgodi s prometnica, prijevoz vozila u kvaru ili vozila oštećenih u prometnim nezgodama). Poslovi pomoći na cesti obavljaju se prema cjeniku HAK-a.


Dolazak autobusom

Autobusom u Konavle možete doći iz Dubrovnika koji je udaljen svega 15 kilometara od ulaska u Konavle. Osim međunarodnih linija aktivne su i međugradske linije koje Dubrovnik povezuju s ostalim odredištima u Hrvatskoj. Za prijevoz od Dubrovnika do Konavala na raspolaganju su Vam autobusi broj 10 (Cavtat), broj 11 (Zvekovica, Močići, Čilipi, Komaji,Gruda, Tušići, Pločice Molunat), 25 (Zvekovica, Uskoplje, Gabrile, Drvenik, Mihanići, Pridvorje, Lovorno, Dubravka, Dunave, Vodovađa) i 31 (Đurinići, Vitaljina).


Dolazak brodom

U Konavle je moguće doći i brodom preko Luke Dubrovnik, koja je povezana brodskim linijama s ostalim hrvatskim lukama (Korčula, Split, Zadar, Rijeka), kao i lukama u Italiji.