2018
27.04.

PROLJEĆE U KONAVLIMA 2018.

PROLJEĆE U KONAVLIMA 2018.

Ovu nedjelju 29. travnja počine "Proljeće u Konavlima", manifestacija „Proljeće koja se održava četvrtu godinu zaredom u organizaciji Agroturizma Konavle s ciljem promocije Konavala kao idealnog mjesta za aktivni turizam, rekreaciju i boravak u prirodi.
Ovogodišnje manifestacija održavat će se u četiri uzastopne nedjelje/vikenda. Svaki sa drugačijim, jedinstvenim sadržajem u cilju promocije bitnih segmenata ponude ruralnog dijela Konavala.  [program]

U sklopu događanja prve nedjelje 29. travnja 2018. organizira se likovna kolonija "Konavoski Koluri" gdje  će nastupiti  više od 30 renomiranih slikara s dubrovačkog područja.

Program za posjetitelje počinje u 15:30 sati u Ljutoj – Izletište Mlin & Stupa kada će se uz razgledanje likovnih radova organizirati bogati edukacijsko-zabavni program. Tako će se predstaviti tradicijski zanati a posjetitelji će moći vidjeti kako se nekad: plelo sepete, tkalo na tkalačkom stolu, izrađivalo praćke, pržilo kavu, klesalo kamen, svi će se moći uključiti u program i zaplesati zumbu i/ili capoeiru, osjetit motor pravih bajkera ili se pak okušati u streličarstvu. Nakon bogatog programa slijedi prezentacija pravljenja koktela, palačinke i sladoled za djecu i odrasle. Dan će se privesti kraju uz proljetni party u prirodi.

Druge nedjelje 6. svibnja2018. u 14:00 sati iz Vojskog dola počinje pješačko – edukacijska šetnja „Ćirovom stazom“. Pod vodstvom vodiča svi sudionici čut će zanimljivu priču o željeznici i tunelu a za sve sudionike osigurano je i osvježenje.
Istoga dan program se nastavlja od 16:00 sati ispred samostana sv. Vlaha u Pridvorju natjecateljsko-taktičnom biciklističkom utrkom „Istraži Konavle“ koja se organizira u suradnji s BK Konavle. Cilj je da ekipe od tri člana u što kraćem vremenu prikupe proizvode agroturizama i vrate se na cilj. Utrka je prilagođena i rekreativcima i profesionalcima, a svi prijavljeni moći će koristiti bicikle Agroturizma Konavle.

Ovi događaji namijenjeni su lokalnom stanovništvu, ali i stranim posjetiteljima, planirani su kao početak manifestacije koja je  dosadašnjim događanjima već privukla pozornost šire javnosti, te naišla na izvrsne reakcije posjetitelja.

U navedene dvije nedjelje (29. travnja i 6. svibnja) prezentirat ćemo i eno-gasto ponudu Konavala. Svoja vrata otvaraju vinarije i agroturizmi koji, uz prethodnu najavu, nude „Proljetni menu“.

Slijede nam još dva vikenda kada će se Konavle prezentirati kroz autohtona jela i promotivne materijale na manifestaciji "Gastrofest" u Slavoniji te 20. svibnja kada će s početkom u 12:30 sati Agroturizma Konavle na atraktivan način, na Stradunu, predstaviti „Konavoske ledenice i vino“.

"Zaboravite wi-fi, dođite 'amo, 'amo je raj!"