2014
13.12.

Neka Mirisi Božića najljepše zamirišu u cijeloj Hrvatskoj

Neka Mirisi Božića najljepše zamirišu u cijeloj Hrvatskoj

Počinju Mirisi Božića u Konavlima 2014., sedma po redu tradicionalna manifestacija u ruralnom turizmu, koja će se održati od 21. do 28. prosinca.

- Ovogodišnja manifestacija bit će stručnog, kulturnog, zabavnog i humanitarnog karaktera i imat će najbogatiji program do sada. Neka Mirisi Božića najljepše zamirišu u cijeloj Hrvatskoj – poručio je Ivo Vodopić, predsjednik Agroturizma Konavle, na današnjoj konferenciji za medije.

Manifestacija će se otvoriti Božićnim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i gostiju, u nedjelju 21. prosinca u župnoj crkvi sv. Nikole u Čilipima. Program se potom nastavlja sljedećih dana Okruglim stolom povodom međunarodne godine OPG-a, zatim priredbom „Božićni dar konavoske dječice“, humanitarnom akcijom „Nek' nam je svijem Božić“ te cavtatskom vremeplovnom kolendom, koja će oživjeti tradiciju uz susret sa znamenitim povijesnim ličnostima. Petak i subota, 26. i 27. prosinca rezervirani su za Dane otvorenih vrata konavoskih agroturizama, a manifestacija se završava Festivalom zelene menestre i vina, koji svake godine privuče iznimnu pažnju javnosti.

Na medijskoj konferenciji program Mirisa Božića uz Iva Vodopića najavili su Luka Anđelinić, tajnik Agroturizma Konavle, zatim Ivo Mujo i Antun Toto Rilović, dvojica od pokretača manifestacije, Frano Herendija direktor TZ Konavle, Paula Lucija Strujić iz KUD-a „Stjepan Radić“ Pridvorje te Petra Kralj Fox i Paula Miljanić Janović.

Inače, promotorica manifestacije je glumica Jelena Perčin, a Mirisi Božića pokrenuti su 2008. godine i nositelj su Zlatne povelje nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, za najbolju manifestaciju u ruralnom turizmu.